Kraj, kudy zrovna prochází prázdninová výzva, má tolik kulinářských skvostů, že by stálo za tam zastavit se tu nejmíň na týden. Dnes jsme se ale soutěžící rozhodli seznámit s tím nejznámějším: Lomnickými suchary.
Vyrábějí se v Lomnici nad Popelkou, jsou sladké, mají dlouhý a pohnutý osud a dnes už naštěstí i ochrannou známku. Kdokoli do Podkrkonoší zavítá, rád si je odveze jako suvenýr, neboť se skvěle hodí třeba jako občerstvení do auta, nebo do přírody.
Váš dnešní úkol zní: Použijte jakékoli suché pečivo jako součást jídla. Jídlo může být sladké (ano, díky cukrářským piškotům se počítá i svůdné tiramisu), ale i slané jako krétský salát dakos či italská panzanella.
Pokud nemáte po ruce vhodné suché pečivo a budete si ho obstarávat vlastními silami v troubě, pak jako splnění úkolu stačí už samotné pečení.
Kupované piškoty tedy musíte použít do nějakého jídla, domácí piškoty stačí jen upéct a vyfotit klidně samotné.