0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

20. úkol: Suchar

20. úkol: Suchar
sdílet:
Dnes si pochutnáme na pečivu ve všech jeho podobách.

Kraj, kudy zrovna prochází prázdninová výzva, má tolik kulinářských skvostů, že by stálo za tam zastavit se tu nejmíň na týden. Dnes jsme se ale soutěžící rozhodli seznámit s tím nejznámějším: Lomnickými suchary.

Vyrábějí se v Lomnici nad Popelkou, jsou sladké, mají dlouhý a pohnutý osud a dnes už naštěstí i ochrannou známku. Kdokoli do Podkrkonoší zavítá, rád si je odveze jako suvenýr, neboť se skvěle hodí třeba jako občerstvení do auta, nebo do přírody.

Váš dnešní úkol zní: Použijte jakékoli suché pečivo jako součást jídla. Jídlo může být sladké (ano, díky cukrářským piškotům se počítá i svůdné tiramisu), ale i slané jako krétský salát dakos či italská panzanella.

Pokud nemáte po ruce vhodné suché pečivo a budete si ho obstarávat vlastními silami v troubě, pak jako splnění úkolu stačí už samotné pečení.

Kupované piškoty tedy musíte použít do nějakého jídla, domácí piškoty stačí jen upéct a vyfotit klidně samotné.

Inspirace z Apetitu:

 

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit