0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí piškoty

pyre
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí piškoty

4.5 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné na 60 piškotů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 676 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 81 g
Tuky 23 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je domácí, to se počítá.

Suroviny

vejce 2 ks
žloutek a bílek zvlášť
krupicový cukr 30 g
v poměru 20 g tmavého třtinového a 20 g bílého + 20 g bílého nebo tmavého krupicového cukru + troška na posypání
mouka špaldová hladká 70 g

Postup

1

Žloutky utřete se 30–40 g cukru do pěny. Bílky ušlehejte na pevný sníh a potom do něj přisypávejte dalších 20 g cukru a šlehejte doleskla a dotuha. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové pěny, během toho směs poprašujte moukou a společně s bílky ji zapracujte.

2

Těsto dejte lžící do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte piškoty (pokud sáček nemáte, udělejte jednoduše hromádky lžící). Mezi piškoty nechte dostatek místa, zhruba 5 cm. Pak je pocukrujte a nechte asi 10 minut lehce zaschnout; díky tomu se při pečení nerozjedou do šířky.

3

Pečte je na 170 °C asi 10 minut. Hotové piškoty hned špachtlí uvolněte od papíru a po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby.

Související články

Jak na piškotové těsto
  • Tipy a triky

Jak na piškotové těsto

Nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko – správný piškotový korpus není žádná sušinka, ale dokonalý základ pro jednoduché moučníky i pro luxusní a rafinované dorty a zákusky. Poradíme vám, jakých chyb se vyvarovat i jaké suroviny použít,...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit