Co je domácí, to se počítá. Obzvlášť domácí piškoty, které ocení hlavně děti. Připravte jim je na svačinu, anebo jako surovinu do piškotových dezertů. Jednoduše je slepte zavařeninou a zalijte uvařeným pudinkem. Piškoty ze špaldové mouky si ve vaší kuchyni své místo rychle najdou... Nebo je najdou vaše děti.
Suroviny
Postup
Žloutky utřete se 30–40 g cukru do pěny. Bílky ušlehejte na pevný sníh a potom do něj přisypávejte dalších 20 g cukru a šlehejte doleskla a dotuha. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové pěny, během toho směs poprašujte moukou a společně s bílky ji zapracujte.
Těsto dejte lžící do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte piškoty (pokud sáček nemáte, udělejte jednoduše hromádky lžící). Mezi piškoty nechte dostatek místa, zhruba 5 cm. Pak je pocukrujte a nechte asi 10 minut lehce zaschnout; díky tomu se při pečení nerozjedou do šířky.
Pečte je na 170 °C asi 10 minut. Hotové piškoty hned špachtlí uvolněte od papíru a po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby.