Dokřupava upečená snídaně
Suroviny
voda
250
ml
vlažná
olej
3
PL
lze nahradit i 100 g ztuženého pokrmového tuku
ocet
1
PL
mouka celozrnná
250
g
pšeničná
mouka pšeničná hladká
100
g
pšeničná
mouka žitná hladká
50
g
sůl
1
PL
cukr
1
PL
1
PL
sušené droždí nebo 0,25 čerstvého
koření
dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou)
semínka
(dýňová a slunečnicová semínka…)
Postup
1
1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.
Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )
Komentáře
Rohlíky jsou naprosto super. Jen v mé troubě stačí péct 10-15 minut :-)