Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné na 15 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 275 g
Tuky 51 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokřupava upečená snídaně

Suroviny

voda 250 ml
vlažná
olej 3 PL
lze nahradit i 100 g ztuženého pokrmového tuku
ocet 1 PL
mouka celozrnná 250 g
pšeničná
pšeničná
mouka žitná hladká 50 g
sůl 1 PL
cukr 1 PL
1 PL
sušené droždí nebo 0,25 čerstvého
koření
dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou)
semínka
(dýňová a slunečnicová semínka…)

Postup

1

1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

02.05.2015 13:49

Rohlíky jsou naprosto super. Jen v mé troubě stačí péct 10-15 minut :-)

Apetit magazín