Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné na 15 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 275 g
Tuky 51 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokřupava upečená snídaně

Suroviny

voda 250 ml
vlažná
olej 3 PL
lze nahradit i 100 g ztuženého pokrmového tuku
ocet 1 PL
mouka celozrnná 250 g
pšeničná
pšeničná
mouka žitná hladká 50 g
sůl 1 PL
cukr 1 PL
1 PL
sušené droždí nebo 0,25 čerstvého
koření
dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou)
semínka
(dýňová a slunečnicová semínka…)

1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

02.05.2015 13:49

Rohlíky jsou naprosto super. Jen v mé troubě stačí péct 10-15 minut :-)

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč