0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maruščiny suchárky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 235 g
Tuky 56 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.

Suroviny

moučkový cukr 140 g
vanilkový cukr 1 špetka
domácí
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná hladká 140 g
mandle 100 g
neloupané
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle.

2

Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.

3

Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne.

4

Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.

5

Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Olga Lešáková

Skvělé...

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč