Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maruščiny suchárky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 235 g
Tuky 56 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.

Související recepty

Suroviny

domácí
nastrouhaná z 1 citronu
mandle 100 g
neloupané
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle.

2

Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.

3

Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne.

4

Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.

5

Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

26.07.2015 20:38

Skvělé...

Apetit magazín