Slané pečivo z křehkého těsta

Slané pečivo z křehkého těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny 40 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2232 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 153 g
Tuky 163 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„K přípravě lodiček, košíčků a slaného pečiva,“ upřesňuje autor využití tohoto jednoduchého vláčného těsta.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
máslo 140 g
studené
smetana 3 PL
sůl špetka
žloutek 1 ks
na potření placek
sůl
hrubá, na posyp
kmín
na posyp
Na cca 40 tyčinek prosijte na vál 200 g polohrubé mouky, rozdrobte do ní 140 g studeného másla, přidejte 3 lžíce smetany a špetku soli. Těsto dobře prohněťte a vyválejte z něj váleček; ten pak rozdělte na menší díly stejné velikosti. Z jednotlivých dílků vyválejte asi dvanácticentimetrové válečky. Těsto můžete také rozválet a vykrajovat do žádaných tvarů. Potřete je žloutkem a posypte hrubou solí, případně kmínem. V troubě předehřáté na 220, horkovzdušné na 200 stupňů pečte asi deset minut, dokud pečivo nezezlátne.

Obchod Apetit