Přes dvě stě let stará receptura likéru se udržela dodnes. Pochází z Karlových Varů a za jejím vznikem stojí lékárnická rodina. Kolik bylin a koření je k výrobě Becherovky potřeba?
Má typickou zelenou lahev, charakteristickou zlatavou barvu a nezaměnitelnou hořkosladkou chuť. Český poklad se podle neměnné receptury vyrábí už od roku 1807. Všechny suroviny jsou čistě přírodní a v Karlových Varech je pečlivě míchají a uzavírají do lahve.
- V Becherovce se nachází dvacet druhů bylin a koření z celého světa spojených pomocí moderní alchymie a tajné receptury.
- Becherovka se řadí mezi digestivy.
- Nejlepší je proto podávat Becherovku po posledním chodu. Tím se završí prožitek z jídla.
- Jak chutná nejlépe? Ledově vychlazená, ideálně na –2 až –6 °C, s dobrým jídlem nebo po něm.
Digestiv z rukou lékárníků
Becherovka nese název karlovarské rodiny, jejíž členové se dříve proslavili jako lékárníci. Před dvěma stoletími padlo rozhodnutí, že ideální lék je ten, který bude pomáhat a chutnat zároveň.
A tehdy to vše začalo: experimentem roku 1807 vznikl recept na nový bylinný likér, který známe do nynějška.Díky nadšení Jana Bechera, jeho úctě k tradici i odvaze jít novou cestou můžeme užívat unikátní chuť Becherovky dodnes – a to nejen u nás, ale po celém světě.
- Jan Becher později vyvezl Becherovku do světa, stvořil ikonickou plochou lahev a vybudoval továrnu.
- Jedinečný příběh Jana Bechera i dnes ukazuje, že ačkoliv čelil mnoha nezdarům, nevzdal to. Nezvolil snazší cestu a nedal se na ústup. Tak moc mu na Becherovce záleželo.
Čistě přírodní likér
Od počátku 19. století se v Karlových Varech vyrábí jeden z nejlepších bylinných likérů na světě – Becherovka Original. Z jemného lihu, přírodního cukru, vody stékající z karlovarských strání a směsi z koření a bylin z českých luhů i exoticky. Becherovka je čistě přírodním produktem, bez zbytečných barviv.
- Její přesná receptura je tajná, pečlivě střežená a předává se z generace na generaci.
- Přesný recept na Becherovku znají jen dva lidé na celém světě.