0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Becherovka: Dejte si dokonalý digestiv s vůní bylinek

AD
Becherovka
ZDROJ: Becherovka
sdílet:

Přes dvě stě let stará receptura likéru se udržela dodnes. Pochází z Karlových Varů a za jejím vznikem stojí lékárnická rodina. Kolik bylin a koření je k výrobě Becherovky potřeba?

Měření

Má typickou zelenou lahev, charakteristickou zlatavou barvu a nezaměnitelnou hořkosladkou chuť. Český poklad se podle neměnné receptury vyrábí už od roku 1807. Všechny suroviny jsou čistě přírodní a v Karlových Varech je pečlivě míchají a uzavírají do lahve. 

  • V Becherovce se nachází dvacet druhů bylin a koření z celého světa spojených pomocí moderní alchymie a tajné receptury.
  • Becherovka se řadí mezi digestivy.
  • Nejlepší je proto podávat Becherovku po posledním chodu. Tím se završí prožitek z jídla. 
  • Jak chutná nejlépe? Ledově vychlazená, ideálně na –2 až –6 °C, s dobrým jídlem nebo po něm.

Digestiv z rukou lékárníků

Becherovka nese název karlovarské rodiny, jejíž členové se dříve proslavili jako lékárníci. Před dvěma stoletími padlo rozhodnutí, že ideální lék je ten, který bude pomáhat a chutnat zároveň.

A tehdy to vše začalo: experimentem roku 1807 vznikl recept na nový bylinný likér, který známe do nynějška.Díky nadšení Jana Bechera, jeho úctě k tradici i odvaze jít novou cestou můžeme užívat unikátní chuť Becherovky dodnes – a to nejen u nás, ale po celém světě.

  • Jan Becher později vyvezl Becherovku do světa, stvořil ikonickou plochou lahev a vybudoval továrnu.
  • Jedinečný příběh Jana Bechera i dnes ukazuje, že ačkoliv čelil mnoha nezdarům, nevzdal to. Nezvolil snazší cestu a nedal se na ústup. Tak moc mu na Becherovce záleželo.

Čistě přírodní likér

Od počátku 19. století se v Karlových Varech vyrábí jeden z nejlepších bylinných likérů na světě – Becherovka Original. Z jemného lihu, přírodního cukru, vody stékající z karlovarských strání a směsi z koření a bylin z českých luhů i exoticky. Becherovka je čistě přírodním produktem, bez zbytečných barviv.

  • Její přesná receptura je tajná, pečlivě střežená a předává se z generace na generaci.
  • Přesný recept na Becherovku znají jen dva lidé na celém světě.
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Olga Šlesingrová

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč