Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1885 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 4 g
Tuky 208 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Představte si grilovaný steak, na kterém se rozpouští kousek bylinkového másla...

Suroviny

máslo 250 g
změklé
citronová kůra 1.5 ČL
petrželka 1 svazek
hladkolistá, cca 4 lžíce nasekané
kerblík 1 svazek
cca 4 lžíce nasekaného
citronová štáva 2 ČL

1 Změklé máslo utřete se solí a citronovou kůrou. Bylinky omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků. Pak je nasekejte najemno a vmíchejte do másla. Dochuťte citronovou šťávou a solí a dobře promíchejte, aby se směs spojila. Směs stočte do válečku v kusu potravinářské fólie a konce utáhněte. Dejte máslo ztuhnout do chladničky. Před použitím ho krájejte na plátky. Lze ho zamrazit až na 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC
Kombinujte různé byliny nebo použijte jen jeden druh, podle toho, jak to máte rádi a k čemu máslo budete podávat (hodí se na pečené maso, ale i na grilovanou zeleninu, kukuřici anebo ryby). Zkuste také saturejkové, mateřídouškové nebo řeřichové máslo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit