Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkové máslo

Představte si grilovaný steak, na kterém se rozpouští kousek bylinkového másla...

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 250 g
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 250 g másla, změklého
    • 1-2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • menší svazek hladkolisté petrželky, cca 4 lžíce nasekané
    • menší svazek kerblíku, cca 4 lžíce nasekaného
    • 2 lžičky citronové šťávy

Příprava jídla

1 Změklé máslo utřete se solí a citronovou kůrou. Bylinky omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků. Pak je nasekejte najemno a vmíchejte do másla. Dochuťte citronovou šťávou a solí a dobře promíchejte, aby se směs spojila. Směs stočte do válečku v kusu potravinářské fólie a konce utáhněte. Dejte máslo ztuhnout do chladničky. Před použitím ho krájejte na plátky. Lze ho zamrazit až na 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC

Kombinujte různé byliny nebo použijte jen jeden druh, podle toho, jak to máte rádi a k čemu máslo budete podávat (hodí se na pečené maso, ale i na grilovanou zeleninu, kukuřici anebo ryby). Zkuste také saturejkové, mateřídouškové nebo řeřichové máslo. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozmarýnová sůl

Bazalkový olej s česnekem

Přidat komentář