Bylinkové máslo nemusíte kupovat, to nejlepší si totiž vyrobíte doma sami. Kromě másla budete potřebovat bylinky, které nasbíráte na zahrádce nebo si je můžete vypěstovat či pořídit v květináči. Tady je náš jednoduchý recept na bylinkové máslo, ovšem vyšperkovat si ho můžete podle sebe. Přidejte drcený česnek, sušené chilli vločky nebo vyměňte bylinky. Představte si grilovaný steak, na kterém se rozpouští kousek bylinkového másla...
Suroviny
Postup
Změklé máslo utřete se solí a citronovou kůrou. Bylinky omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků. Pak je nasekejte najemno a vmíchejte do másla. Dochuťte citronovou šťávou a solí a dobře promíchejte, aby se směs spojila.
Směs stočte do válečku v kusu potravinářské fólie a konce utáhněte. Dejte máslo ztuhnout do chladničky. Před použitím ho krájejte na plátky. Lze ho zamrazit až na 3 měsíce.
NĚCO NAVÍC
Kombinujte různé byliny nebo použijte jen jeden druh, podle toho, jak to máte rádi a k čemu máslo budete podávat (hodí se na pečené maso, ale i na grilovanou zeleninu, kukuřici anebo ryby). Zkuste také saturejkové, mateřídouškové nebo řeřichové máslo.