Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinkové máslo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 250 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1885 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 4 g
Tuky 208 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo nemusíte kupovat, to nejlepší si totiž vyrobíte doma sami. Kromě másla budete potřebovat bylinky, které nasbíráte na zahrádce nebo si je můžete vypěstovat či pořídit v květináči. Tady je náš jednoduchý recept na bylinkové máslo, ovšem vyšperkovat si ho můžete podle sebe. Přidejte drcený česnek, sušené chilli vločky nebo vyměňte bylinky. Představte si grilovaný steak, na kterém se rozpouští kousek bylinkového másla...

Suroviny

máslo 250 g
změklé
petrželka 1 svazek
hladkolistá, cca 4 lžíce nasekané
kerblík 1 svazek
cca 4 lžíce nasekaného

Postup

1

Změklé máslo utřete se solí a citronovou kůrou. Bylinky omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků. Pak je nasekejte najemno a vmíchejte do másla. Dochuťte citronovou šťávou a solí a dobře promíchejte, aby se směs spojila.

2

Směs stočte do válečku v kusu potravinářské fólie a konce utáhněte. Dejte máslo ztuhnout do chladničky. Před použitím ho krájejte na plátky. Lze ho zamrazit až na 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC
Kombinujte různé byliny nebo použijte jen jeden druh, podle toho, jak to máte rádi a k čemu máslo budete podávat (hodí se na pečené maso, ale i na grilovanou zeleninu, kukuřici anebo ryby). Zkuste také saturejkové, mateřídouškové nebo řeřichové máslo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...