
Bylinkové máslo
Představte si grilovaný steak, na kterém se rozpouští kousek bylinkového másla...
Ingredience
- 250 g másla, změklého
- 1-2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- menší svazek hladkolisté petrželky, cca 4 lžíce nasekané
- menší svazek kerblíku, cca 4 lžíce nasekaného
- 2 lžičky citronové šťávy
Příprava jídla
1 Změklé máslo utřete se solí a citronovou kůrou. Bylinky omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků. Pak je nasekejte najemno a vmíchejte do másla. Dochuťte citronovou šťávou a solí a dobře promíchejte, aby se směs spojila. Směs stočte do válečku v kusu potravinářské fólie a konce utáhněte. Dejte máslo ztuhnout do chladničky. Před použitím ho krájejte na plátky. Lze ho zamrazit až na 3 měsíce.
NĚCO NAVÍC
Kombinujte různé byliny nebo použijte jen jeden druh, podle toho, jak to máte rádi a k čemu máslo budete podávat (hodí se na pečené maso, ale i na grilovanou zeleninu, kukuřici anebo ryby). Zkuste také saturejkové, mateřídouškové nebo řeřichové máslo.
Přidat komentář