Nová registrace Zapomenuté heslo

2023/5

Apetit Apetit 5/2023

2023/5

Obsah vydání

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu.

Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept.

Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy.

Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba.

Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato.

Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí.

Apetit, napsáno s chutí.

Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
> 120 min
5,0
Piškotový dort s borůvkovým krémem a šampaňským želé
Těstoviny ‚medová plástev‘
> 120 min
5,0
Těstoviny ‚medová plástev‘
Jablečná šarlota
> 60 min
5,0
Jablečná šarlota
Jablečný cheesecake
> 60 min
5,0
Jablečný cheesecake
Limetový sorbet s rebarborovým kompotem
< 30 min
5,0
Limetový sorbet s rebarborovým kompotem
Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
> 60 min
5,0
Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem
< 60 min
5,0
Bílý chřest s lososovým tatarákem a kaparovým máslem
Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany
> 60 min
5,0
Bramborové krokety s paprikou a dipem ze zakysané smetany
Bramborová pěna s ředkvičkami
< 45 min
5,0
Bramborová pěna s ředkvičkami
Domácí tagliatelle s okvětními lístky
< 45 min
5,0
Domácí tagliatelle s okvětními lístky
Palačinky s maceškami
< 60 min
5,0
Palačinky s maceškami
Kynuté houstičky s jedlými kvítky
> 60 min
5,0
Kynuté houstičky s jedlými kvítky
Rozkvetlé sušenky
< 60 min
5,0
Rozkvetlé sušenky
Studená ředkvičková polévka
< 15 min
5,0
Studená ředkvičková polévka
Chřest & prosciutto v listovém těstě
< 45 min
5,0
Chřest & prosciutto v listovém těstě
Salát s chřestem a hlívou ústřičnou
< 30 min
5,0
Salát s chřestem a hlívou ústřičnou
Candát s chřestem a rajčátky
< 30 min
5,0
Candát s chřestem a rajčátky
Kuskus s harissou a klobáskami
< 30 min
5,0
Kuskus s harissou a klobáskami
Dort Apricot podle Heleny Fléglové
> 120 min
4,5
Dort Apricot podle Heleny Fléglové
Quiche s rukolou a řepnými listy
< 45 min
5,0
Quiche s rukolou a řepnými listy
Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
< 60 min
3,4
Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu
< 75 min
5,0
Žemlovka s pekanovou drobenkou a banány v karamelovém sirupu
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
< 30 min
2,5
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem
< 120 min
3,4
Mangoldové rolky plněné mletým telecím masem
Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
< 45 min
2,0
Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
< 75 min
3,8
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
< 25 min
2,6
Vejce pečená s fazolemi a rajčatovou omáčkou
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
< 15 min
5,0
Těstoviny s bylinkovou tahini omáčkou
Bostock s rebarborou
< 50 min
5,0
Bostock s rebarborou
Rebarborové kuře s rýží
< 120 min
4,3
Rebarborové kuře s rýží
Francouzská hrachovo-hrášková polévka
< 60 min
5,0
Francouzská hrachovo-hrášková polévka
Bezlepkové pistáciové sušenky do formy
< 25 min
3,7
Bezlepkové pistáciové sušenky do formy
Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem
< 60 min
3,1
Čokoládové vafle z toustového chleba se smetanovým dipem
Omáčka bez vaření: mascarpone & citron
< 20 min
4,2
Omáčka bez vaření: mascarpone & citron