Geniální spojení francouzských toustů a vaflí je naším trumfem v rukávu. Vsadíme se, že expresní příprava tohle jídlo rázem katapultuje mezi nejoblíbenější snídaně i ve vaší domácnosti. A ten smetanový dip! Toho není nikdy dost.
Suroviny
Postup
V míse prošlehejte mléko, vejce, cukr, kakao a sůl.
Předehřejte vaflovač a plotýnky potřete olejem nebo použijte sprej.
Plátek chleba vždy ze všech stran obalte v těstíčku, vložte do vaflovače a opékejte dokřupava. Před podáváním můžete vafle překrájet na trojúhelníky či tyčinky.
Smetanu ušlehejte, opatrně promíchejte se zakysanou smetanou. Dip oslaďte vanilkovým cukrem a případně doslaďte moučkovým cukrem podle chuti.
Vafle podávejte se smetanovým dipem, javorovým sirupem a drobným ovocem.