Hledáte těstoviny s omáčkou hebkou jako samet? Právě jste je objevili. Pusťte se do nich! Uvařeno máte za chvíli a vzpomínat budete ještě dlouho!
Suroviny
mascarpone
180
g
citron
1
ks
nastrouhaná kůra
citronová šťáva
2
PL
parmazán
2
PL
strouhaný, plus hobliny k podávání
sůl
pepř
drcený
těstoviny
200
g
penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
na ozdobení
Postup
1
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.
2
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.
3
Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.
NĚCO NAVÍC
Ještě lepší je, když přidáte velkou hrst nadrobno nakrájené rukoly přímo do mascarponové omáčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )
- Omáčky bez vaření(6 receptů )
Komentáře