Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

4.3 / 5. Počet hodnocení: 42
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 114 g
Tuky 98 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte těstoviny s omáčkou hebkou jako samet? Právě jste je objevili. Pusťte se do nich! Uvařeno máte za chvíli a vzpomínat budete ještě dlouho!

Suroviny

mascarpone 180 g
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
citronová štáva 2 PL
parmazán 2 PL
strouhaný, plus hobliny k podávání
sůl
pepř
drcený
těstoviny 200 g
penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
rukola
na ozdobení

1 Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.

2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.

3 Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě lepší je, když přidáte velkou hrst nadrobno nakrájené rukoly přímo do mascarponové omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit