Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka bez vaření: mascarpone & citron
Těstoviny s mascarpone a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

4.2/5 Počet hodnocení: 53
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 114 g
Tuky 98 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte těstoviny s omáčkou hebkou jako samet? Právě jste je objevili. Pusťte se do nich! Uvařeno máte za chvíli a vzpomínat budete ještě dlouho!

Suroviny

nastrouhaná kůra
strouhaný, plus hobliny k podávání
sůl
pepř
drcený
těstoviny 200 g
penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
na ozdobení

Postup

1

Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.

3

Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě lepší je, když přidáte velkou hrst nadrobno nakrájené rukoly přímo do mascarponové omáčky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Komentáře

05.11.2022 19:05
Skvělá kombinace chutí, jednoduché vaření. Příště přidám drcené ořechy, nebo opečenou pancetu. S plátkem grilovaného kuřecího prsa by to byl výborný oběd.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...