Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka bez vaření: mascarpone & citron
Těstoviny s mascarpone a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

4.1/5 Počet hodnocení: 73
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 114 g
Tuky 98 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte těstoviny s omáčkou hebkou jako samet? Právě jste je objevili. Pusťte se do nich! Uvařeno máte za chvíli a vzpomínat budete ještě dlouho!

Související recepty

Suroviny

nastrouhaná kůra
strouhaný, plus hobliny k podávání
sůl
pepř
drcený
těstoviny 200 g
penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
na ozdobení

Postup

1

Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.

3

Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě lepší je, když přidáte velkou hrst nadrobno nakrájené rukoly přímo do mascarponové omáčky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Komentáře

05.11.2022 19:05
Skvělá kombinace chutí, jednoduché vaření. Příště přidám drcené ořechy, nebo opečenou pancetu. S plátkem grilovaného kuřecího prsa by to byl výborný oběd.

Apetit magazín