0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

spenat s piniovymi orisky
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 935 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 38 g
Tuky 64 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm.

Suroviny

nebo 500 g mražený
olivový olej 3 PL
piniové oříšky 3 PL
česnek 2 stroužky
najemno či rozdrcené
sůl
pepř

Postup

1

Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.

2

Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkej­te zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.

3

Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.

Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

podobný recept po italsku "spinaci alla genovese" - nahraďte česnek hrstí rozinek, které jste předtím dali vymáčet do telplé vody .... mňam

Anonym

je podobny, nechybi v nem piniove orisky a cesnek je v nem nahrazeny uz zminovanymi rozinkami a dava se tam jeste opecene kvalitni uzene a je to silene drobry:-)

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.62

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč