0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Šťavnaté těstoviny s klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 176 g
Tuky 306 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána…

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása 8 ks
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisovaný
chilli sušené 1 ČL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
těstoviny 300 g
např.kolínka, fusilli, farfalle

Postup

1

Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova.

2

Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

3

Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat.

4

Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

5

Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte.

Tip Apetitu:
Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

Související články

5× těstoviny pro pracovní týden
  • Tipy a triky

5× těstoviny pro pracovní týden

Dejte si večeři jako v Itálii a připravte báječné těstoviny. Jsou uvařené do dvaceti minut a stačí vám na ně pár surovin, které najdete ve spíži nebo koupíte cestou z práce.   ...
Aby domácí těstoviny nelepily
  • Tipy a triky

Aby domácí těstoviny nelepily

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit