0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Šťavnaté těstoviny s klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 176 g
Tuky 306 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána…

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisovaný
chilli sušené 1 ČL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
těstoviny 300 g
např.kolínka, fusilli, farfalle

Postup

1

Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova.

2

Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

3

Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat.

4

Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

5

Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte.

Tip Apetitu:
Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.45

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč