Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s klobáskami

Těstoviny s klobáskami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2024 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 253 g
Tuky 59 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a rychlé

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása vepřová 4 ks
kvalitnější, na kousky o velikosti sousta
česnek 2 stroužky
rozdrcený
víno bílé 200 ml
polosuché
rajčatové pyré 1 PL
400 g
konzervované rajčata krájené
těstoviny 500 g
rigatoni nebo penne
bazalka hrst
natrhané listy
sůl
pepř
parmazán
k podávání
1. Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a přidejte klobásky. Smažte je asi osm minut, až budou dozlatova propečené. Přihoďte česnek a smažte asi minutu. Přilijte víno a nechte ho vyvařit na polovinu. Pak přidejte rajčata i pyré a dochuťte solí a pepřem. Na mírném plameni vařte cca čtvrt hodiny, aby omáčka zhoustla.

2. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Poté do nich při­dejte omáčku, případně bazalkové lístky, a podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Kouzelná přísada
Italské těstoviny Ghigi se jen tak nerozvaří. Pocházejí z kvalitní semolino­vé mouky sušené při nižší tep­lotě. Běžně k dostání, cca 20 Kč/550 g

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.10

Obchod Apetit