1. Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a přidejte klobásky. Smažte je asi osm minut, až budou dozlatova propečené. Přihoďte česnek a smažte asi minutu. Přilijte víno a nechte ho vyvařit na polovinu. Pak přidejte rajčata i pyré a dochuťte solí a pepřem. Na mírném plameni vařte cca čtvrt hodiny, aby omáčka zhoustla.
2. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Poté do nich přidejte omáčku, případně bazalkové lístky, a podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Kouzelná přísada
Italské těstoviny Ghigi se jen tak nerozvaří. Pocházejí z kvalitní semolinové mouky sušené při nižší teplotě. Běžně k dostání, cca 20 Kč/550 g
Komentáře
Anonym
04.09.2007 16:51
Apetit 2/06
Vladimíra Rožánková
22.06.2016 11:26
Rychlé a chutné. Bohužel jsem
Rychlé a chutné. Bohužel jsem neměla parmazán, ale i tak jídlo zklidilo chválu :-)