Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnaté těstoviny s klobáskou
Šťavnaté těstoviny s klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 176 g
Tuky 306 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána…

Suroviny

olivový olej 1 PL
pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisovaný
chilli sušené 1 ČL
těstoviny 300 g
např.kolínka, fusilli, farfalle

Postup

1

Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova.

2

Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

3

Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat.

4

Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

5

Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte.

Tip Apetitu:
Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:25
Recept se nachází v č.10/05, str.45

Apetit magazín