Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3195 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 26 g
Tuky 279 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána…

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása 8 ks
těch nejlěpších, které si můžete dovolit
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisovaný
chilli sušené 1 ČL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
sterilovaná
300 g
krátké těstoviny např.kolínka, fusilli, farfalle

Postup

1

Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova.

2

Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

3

Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat.

4

Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

5

Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte.

Tip Apetitu:
Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

Komentáře

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit