Variace na těstoviny carbonara, která u dětí zaboduje
Suroviny
těstoviny
300
g
hrášek
200
g
mražený
cibule
1
ks
nasekaná
olivový olej
4
PL
slanina
4
plátky
na proužky
zakysaná smetana
100
ml
sůl
1. UVAŘTE TĚSTOVINY
Těstoviny (my jsme tentokrát použili drobnější mušličky) připravte podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty vaření přidejte hrášek.
2. OPEČTE CIBULI
Mezitím na oleji smažte asi tři minuty cibuli (dokud nezačne zlátnout). Pak přihoďte slaninu a všechno osmahněte dokřupava.
3. PŘIDEJTE SMETANU
Slijte těstoviny a promíchejte je s cibulí a slaninou. Vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a neste na stůl.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Těstoviny (my jsme tentokrát použili drobnější mušličky) připravte podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty vaření přidejte hrášek.
2. OPEČTE CIBULI
Mezitím na oleji smažte asi tři minuty cibuli (dokud nezačne zlátnout). Pak přihoďte slaninu a všechno osmahněte dokřupava.
3. PŘIDEJTE SMETANU
Slijte těstoviny a promíchejte je s cibulí a slaninou. Vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a neste na stůl.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Komentáře
Anonym
13.10.2009 12:06
No vida!!