Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s hráškem a slaninou

Těstoviny s hráškem a slaninou

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3183 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 189 g
Tuky 157 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Variace na těstoviny carbonara, která u dětí zaboduje

Suroviny

těstoviny 300 g
hrášek 200 g
mražený
nasekaná
olivový olej 4 PL
slanina 4 plátky
na proužky
sůl

Postup

1
UVAŘTE TŇSTOVINY
Těstoviny (my jsme tentokrát použili drobnější mušličky) připravte podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty vaření přidejte hrášek.

2. OPEČTE CIBULI

Mezitím na oleji smažte asi tři minuty cibuli (dokud nezačne zlátnout). Pak přihoďte slaninu a všechno osmahněte dokřupava.

3. PŘIDEJTE SMETANU

Slijte těstoviny a promíchejte je s cibulí a slaninou. Vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a neste na stůl.

Podávejte se zeleninovým salátem.

Komentáře

13.10.2009 12:06
..Rychle, chutně a levně .)) Tak to mají maminky rády :)))!! Více slaniny a Eidam na vrch, ať to má grády po našem....

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...