Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 391 g
Tuky 178 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Relish dodá tofu chuť a šmrnc. Nabízíme vám dva druhy – jeden můžete namazat přímo do burgeru a druhý podávat zvlášť v misce.

Suroviny

Tofu burger
4 ks
houba portobelo lze nahradit velkými žampiony ze supermarketu
balzamikový ocet 50 ml
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
hamburgerová bulka 4 ks
lze nahradit ciabattami
tofu 500 g
tvrdší, lze nahradit sójovým tvarohem, prodávají supermarkety / zdravé výživy
rajčata 2 ks
ledový salát 0.5
Tomatový relish
cibule 100 g
česnek 40 g
olivový olej 3 PL
rajčata 250 g
loupaná
skořice 1 svitek
rozinky 50 g
hnědý cukr 30 g
víno červené 150 ml
Okurkový relish
okurky nakládané 100 g
pokrájené
jarní cibulka 100 g
sterilované, pokrájené
hořčice hrubozrnná 50 g
hořčice plnotučná 50 g
sůl
na dochucení
pepř
čerstvý, na dochucení
Lisabonský Tabbouleh
bulgur 185 g
hrubě namletá zrnka naklíčené pšenice, k dostání v obchodech se zdravou výživou
petrželka 50 g
máta 20 g
čerstvá
rajčata 4 ks
čerstvá
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z hub odřízněte třeně a otočte je hlavičkami dolů. Potom je pokapejte směsí olivového oleje a balzamikového octa. Osolte, opepřete a dejte je zhruba na čtvrt hodiny péct.

2. Pečivo podélně rozkrojte, položte na plech a dokřupava opečte (v rozpálené troubě stačí pět minut). Mezitím nakrájejte tofu na čtyři plátky, rajčata rozkrájejte na tenké plátky a ledový salát rozdělte na listy. V misce smíchejte suroviny na okurkový relish.

3. Rozpalte pánev, tofu osolte a zprudka opečte – měly by stačit čtyři minuty po každé straně. Tofu tak získá skvělou chuť, kterou ještě podtrhne pikantní okurkový a orientální tomatový relish. Do misky nasypte bulgur a podle návodu na obalu ho zalijte vodou.

4. Najemno pokrájenou cibuli a česnek zlehka osmahněte na olivovém oleji. Přidejte lehce podrcená, oloupaná rajčata, celou skořici, rozinky a cukr. Zalijte vínem a vařte tak dlouho, až bude relish hustý jako zavařenina. Odstavte a nechte zchladnout.

5.  Na rozkrojené opečené housky položte listy salátu, houbu portobello a plátek tofu. Na něj naneste buď tomatový nebo okurkový relish (druhý můžete podávat zvlášť). Ozdobte plátky rajčat i zbytkem salátu, přiklopte horní polovinou housky a přimáčkněte. Připravte přílohu.

6. Bulgur slijte, osušte a promíchejte s nasekanými bylinkami, rajčaty a jarní cibulkou. Citronovou šťávu a olivový olej vlijte do misky a prošlehejte. Směsí zalijte připravený salát; dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Podávejte s lístky římského salátu – Libanonci mají ve zvyku nabírat jím tabbouleh.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.72

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit