Ve spíži na vás čeká konzerva fazolí a cizrny? Proměňte je v lahodné vegetariánské burgery!
Suroviny
1 Cizrnu a fazole rozmačkejte v misce vidličkou. Vmíchejte citronovou šťávu, římský kmín a worcester. Pak přidejte cibuli, česnek, mrkev, sezam, arašídy, bylinky
a strouhanku. Pořádně osolte a opepřete, pak ze směsi vytvarujte 6 placiček. Položte je na plech či tác vyložený pečicím papírem a dejte na 30 minut tuhnout do chladničky.
2 Mezitím smíchejte přísady na wasabi jogurt a podle potřeby dolaďte dalším wasabi a solí. Odložte do chladničky.
3 V pánvi rozehřejte 2cm vrstvu oleje na středním ohni. Placičky smažte z každé strany 2–3 minuty, aby se prohřály.
4 Podávejte v opečené žemli, doplněné salátovými listy, okurkou, klíčky a wasabi jogurtem.