0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2804 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 339 g
Tuky 88 g
Vláknina 105 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve spíži na vás čeká konzerva fazolí a cizrny? Proměňte je v lahodné vegetariánské burgery!

Suroviny

400 g
citronová šťáva
z půlky citronu
římský kmín 1 ČL
mletý
worchestrová omáčka 2 ČL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužek
drcený
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
sezamová semínka 50 g
černá
pražené, drcené
petrželka 2 PL
čerstvá, hladkolistá, nadrobno
máta 1 PL
nadrobno nasekané lístky
strouhanka 70 g
z čerstvého pečiva, z cca 2 rohlíků
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení
hamburgerová bulka 6 ks
little gem salát
kousek nakrájený natenko
klíčky
na ozdobu (např.vojtěška, rukola, ředkvička…)
Na wasabi jogurt
jogurt 300 g
wasabi ½ ČL
pasta podle chuti
citronová šťáva
z půlky citronu

1 Cizrnu a fazole rozmačkejte v misce vidličkou. Vmíchejte citronovou šťávu, římský kmín a worcester. Pak přidejte cibuli, česnek, mrkev, sezam, arašídy, bylinky
a strouhanku. Pořádně osolte a opepřete, pak ze směsi vytvarujte 6 placiček. Položte je na plech či tác vyložený pečicím papírem a dejte na 30 minut tuhnout do chladničky.

2 Mezitím smíchejte přísady na wasabi jogurt a podle potřeby dolaďte dalším wasabi a solí. Odložte do chladničky.

3 V pánvi rozehřejte 2cm vrstvu oleje na středním ohni. Placičky smažte z každé strany 2–3 minuty, aby se prohřály.

4 Podávejte v opečené žemli, doplněné salátovými listy, okurkou, klíčky a wasabi jogurtem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč