Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5717 kcal
Bílkoviny 277 g
Cukr 816 g
Tuky 108 g
Vláknina 137 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve spíži na vás čeká konzerva fazolí a cizrny? Proměňte je v lahodné vegetariánské burgery!

Suroviny

cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
fazole bílé 400 g
konzerva, scezené, propláchnutá
citron 1 ks
šťáva
římský kmín 1 ČL
mletý
2 ČL
worcestrová omáčka vegetariánská
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužek
drcený
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
sezamová semínka 50 g
černá
arašídy 50 g
pražené, drcené
petrželka 2 PL
čerstvá, hladkolistá, nakrájená nadrobno
máta 1 PL
nadrobno nasekané lístky
strouhanka 70 g
z čerstvého pečiva, z cca 2 rohlíků
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení
housky 6 ks
burgerová, lze použit i kaiserky
Další ingredience
římský salát
mini, lze použít i jiné vhodné lupení (řepné lístky a polníček)
okurka
kousek nakrájený natenko
klíčky a výhonky na ozdobu (např.vojtěška, rukola, ředkvička…)
Na wasabi jogurt
jogurt 300 g
řeckého typu, lze nahradit sojovým
1 ČL
wasabi pasta podle chuti
citron 1 ks
šťáva

1 Cizrnu a fazole rozmačkejte v misce vidličkou. Vmíchejte citronovou šťávu, římský kmín a worcester. Pak přidejte cibuli, česnek, mrkev, sezam, arašídy, bylinky
a strouhanku. Pořádně osolte a opepřete, pak ze směsi vytvarujte 6 placiček. Položte je na plech či tác vyložený pečicím papírem a dejte na 30 minut tuhnout do chladničky.

2 Mezitím smíchejte přísady na wasabi jogurt a podle potřeby dolaďte dalším wasabi a solí. Odložte do chladničky.

3 V pánvi rozehřejte 2cm vrstvu oleje na středním ohni. Placičky smažte z každé strany 2–3 minuty, aby se prohřály.

4 Podávejte v opečené žemli, doplněné salátovými listy, okurkou, klíčky a wasabi jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit