Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 391 g
Tuky 178 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Relish dodá tofu chuť a šmrnc. Nabízíme vám dva druhy – jeden můžete namazat přímo do burgeru a druhý podávat zvlášť v misce.

Suroviny

Tofu burger
4 ks
houba portobelo lze nahradit velkými žampiony ze supermarketu
balzamikový ocet 50 ml
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
hamburgerová bulka 4 ks
lze nahradit ciabattami
tofu 500 g
tvrdší, lze nahradit sójovým tvarohem, prodávají supermarkety / zdravé výživy
rajčata 2 ks
ledový salát 0.5
Tomatový relish
cibule 100 g
česnek 40 g
olivový olej 3 PL
rajčata 250 g
loupaná
skořice 1 svitek
rozinky 50 g
hnědý cukr 30 g
víno červené 150 ml
Okurkový relish
okurky nakládané 100 g
pokrájené
jarní cibulka 100 g
sterilované, pokrájené
hořčice hrubozrnná 50 g
hořčice plnotučná 50 g
sůl
na dochucení
pepř
čerstvý, na dochucení
Lisabonský Tabbouleh
bulgur 185 g
hrubě namletá zrnka naklíčené pšenice, k dostání v obchodech se zdravou výživou
petrželka 50 g
máta 20 g
čerstvá
rajčata 4 ks
čerstvá
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z hub odřízněte třeně a otočte je hlavičkami dolů. Potom je pokapejte směsí olivového oleje a balzamikového octa. Osolte, opepřete a dejte je zhruba na čtvrt hodiny péct.

2. Pečivo podélně rozkrojte, položte na plech a dokřupava opečte (v rozpálené troubě stačí pět minut). Mezitím nakrájejte tofu na čtyři plátky, rajčata rozkrájejte na tenké plátky a ledový salát rozdělte na listy. V misce smíchejte suroviny na okurkový relish.

3. Rozpalte pánev, tofu osolte a zprudka opečte – měly by stačit čtyři minuty po každé straně. Tofu tak získá skvělou chuť, kterou ještě podtrhne pikantní okurkový a orientální tomatový relish. Do misky nasypte bulgur a podle návodu na obalu ho zalijte vodou.

4. Najemno pokrájenou cibuli a česnek zlehka osmahněte na olivovém oleji. Přidejte lehce podrcená, oloupaná rajčata, celou skořici, rozinky a cukr. Zalijte vínem a vařte tak dlouho, až bude relish hustý jako zavařenina. Odstavte a nechte zchladnout.

5.  Na rozkrojené opečené housky položte listy salátu, houbu portobello a plátek tofu. Na něj naneste buď tomatový nebo okurkový relish (druhý můžete podávat zvlášť). Ozdobte plátky rajčat i zbytkem salátu, přiklopte horní polovinou housky a přimáčkněte. Připravte přílohu.

6. Bulgur slijte, osušte a promíchejte s nasekanými bylinkami, rajčaty a jarní cibulkou. Citronovou šťávu a olivový olej vlijte do misky a prošlehejte. Směsí zalijte připravený salát; dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Podávejte s lístky římského salátu – Libanonci mají ve zvyku nabírat jím tabbouleh.

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit