Relish dodá tofu chuť a šmrnc. Nabízíme vám dva druhy – jeden můžete namazat přímo do burgeru a druhý podávat zvlášť v misce.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z hub odřízněte třeně a otočte je hlavičkami dolů. Potom je pokapejte směsí olivového oleje a balzamikového octa. Osolte, opepřete a dejte je zhruba na čtvrt hodiny péct.
2 Pečivo podélně rozkrojte, položte na plech a dokřupava opečte (v rozpálené troubě stačí pět minut). Mezitím nakrájejte tofu na čtyři plátky, rajčata rozkrájejte na tenké plátky a ledový salát rozdělte na listy. V misce smíchejte suroviny na okurkový relish.
3 Rozpalte pánev, tofu osolte a zprudka opečte – měly by stačit čtyři minuty po každé straně. Tofu tak získá skvělou chuť, kterou ještě podtrhne pikantní okurkový a orientální tomatový relish. Do misky nasypte bulgur a podle návodu na obalu ho zalijte vodou.
4 Najemno pokrájenou cibuli a česnek zlehka osmahněte na olivovém oleji. Přidejte lehce podrcená, oloupaná rajčata, celou skořici, rozinky a cukr. Zalijte vínem a vařte tak dlouho, až bude relish hustý jako zavařenina. Odstavte a nechte zchladnout.
5 Na rozkrojené opečené housky položte listy salátu, houbu portobello a plátek tofu. Na něj naneste buď tomatový nebo okurkový relish (druhý můžete podávat zvlášť). Ozdobte plátky rajčat i zbytkem salátu, přiklopte horní polovinou housky a přimáčkněte. Připravte přílohu.
6 Bulgur slijte, osušte a promíchejte s nasekanými bylinkami, rajčaty a jarní cibulkou. Citronovou šťávu a olivový olej vlijte do misky a prošlehejte. Směsí zalijte připravený salát; dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Podávejte s lístky římského salátu – Libanonci mají ve zvyku nabírat jím tabbouleh.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:25
Apetit 5/06