Bylinkové brambůrky

Bylinkové brambůrky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 95 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé brambůrky

Suroviny

rostlinný olej 50 ml
brambory 500 g
nové, drobné, vydrhnuté
máta 1 svazek
posekaná
sůl
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Zahřejte těžkou pánev nebo rendlík vhodný i do trouby a vlijte olej. Vsypte brambory a opékejte je asi pět minut, aby chytly barvu. Pak je děrovanou obracečkou vyndejte a nechte odkapat přebytečný olej. Pánev vytřete kuchyňským papírem, vraťte na ni brambory a lehce je osolte. Vložte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Hotové posypte mátou a podávejte.

Komentáře

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit