0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 102 g
Tuky 88 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na oblíbený tapas pečené pikantní brambory nemusíte až do španělského baru. Udělejte si Španělsko doma v kuchyni.

Suroviny

majonéza ½ hrnek
chilli omáčka ¼ hrnek
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika mletá uzená ¼ PL
velké, oloupané, na kostky
ocet 2 PL
lze nahradit jiným, na smažení
sůl
rozdrobený
petrželka 1,5 PL
jemně nakrájená

Postup

1

Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu.

2

Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička.

3

Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.

4

V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje.

5

Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut.

6

Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte.

Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.)

7

Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč