Křupavá kůrčička ze slupek a krémový vnitřek – tahle verze bramborové kaše opravdu stojí za to! K zapečení ještě teplých brambor stačí 15 až 20 minut.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte a očistěte kartáčkem. Vložte je na plech a pečte asi hodinu.
V misce prošlehejte žloutky, smetanu, křen a citronovou šťávu. Upečené brambory podélně rozkrojte, měkký vnitřek vydlabejte lžící a spojte se žloutky a smetanou. Osolte, opepřete a dobře rozmačkejte a promíchejte, případně dokořeňte křenem a šťávou.
Navršte zpátky do pečených slupek, poklaďte kousky másla a zapékejte v troubě tak čtvrt hodiny, až směs zezlátne.
Ušetřete čas
Brambory můžete dokončit během posledních dvaceti minut, kdy se zapéká hovězí. Pokud si je připravíte předem, uchovejte je přetažené fólií na potraviny v chladničce. Pak budou k zapečení potřebovat tak půl hodiny.
Komentáře