Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory s křenem
Pečené brambory s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s křenem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 72 g
Tuky 181 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá kůrčička ze slupek a krémový vnitřek – tahle verze bramborové kaše opravdu stojí za to! K zapečení ještě teplých brambor stačí 15 až 20 minut.

Související recepty

Suroviny

moučnaté
z velkých vajec
křen 3 PL
strouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte a očistěte kartáčkem. Vložte je na plech a pečte asi hodinu.

2

V misce prošlehejte žloutky, smetanu, křen a citronovou šťávu. Upečené brambory podélně rozkrojte, měkký vnitřek vydlabejte lžící a spojte se žloutky a smetanou. Osolte, opepřete a dobře rozmačkejte a promíchejte, případně dokořeňte křenem a šťávou.

3

Navršte zpátky do pečených slupek, poklaďte kousky másla a zapékejte v troubě tak čtvrt hodiny, až směs zezlátne.

Ušetřete čas
Brambory můžete dokončit během posledních dvaceti minut, kdy se zapéká hovězí. Pokud si je připravíte předem, uchovejte je přetažené fólií na potraviny v chladničce. Pak budou k zapečení potřebovat tak půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:37
Recept se nachází v č.3/05, str.24