Pečené brambory s křenem

Pečené brambory s křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 72 g
Tuky 181 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavá kůrčička ze slupek a krémový vnitřek – tahle verze bramborové kaše opravdu stojí za to! K zapečení ještě teplých brambor stačí 15 až 20 minut.

Suroviny

brambory 3 ks
moučnaté
žloutek 3 ks
z velkých vajec
smetana ke šlehání 140 ml
křen 3 PL
strouhaný
citronová štáva 1 PL
máslo 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte a očistěte kartáčkem. Vložte je na plech a pečte asi hodinu.

2. V misce prošlehejte žloutky, smetanu, křen a citronovou šťávu. Upečené brambory podélně rozkrojte, měkký vnitřek vydlabejte lžící a spojte se žloutky a smetanou. Osolte, opepřete a dobře rozmačkejte a promíchejte, případně dokořeňte křenem a šťávou.

3. Navršte zpátky do pečených slupek, poklaďte kousky másla a zapékejte v troubě tak čtvrt hodiny, až směs zezlátne.

Ušetřete čas
Brambory můžete dokončit během posledních dvaceti minut, kdy se zapéká hovězí. Pokud si je připravíte předem, uchovejte je přetažené fólií na potraviny v chladničce. Pak budou k zapečení potřebovat tak půl hodiny.

Obchod Apetit