Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená brambora
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená brambora

4/5 Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 356 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 76 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní recept na pečenou bramboru, kterou můžete dochutit spoustou zajímavých náplní.

Související recepty

Suroviny

vydrhnuté na pečení
olej

Postup

1

Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Čtyři vydrhnuté velké brambory na pečení lehce potřete olejem. Každou bramboru 6× propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle.

2

Na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...