Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená brambora
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 356 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 76 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní recept na pečenou bramboru, kterou můžete dochutit spoustou zajímavých náplní.

Suroviny

vydrhnuté na pečení
olej

Postup

1

Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Čtyři vydrhnuté velké brambory na pečení lehce potřete olejem. Každou bramboru 6× propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle.

2

Na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...