0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husarské koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 60 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5374 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 465 g
Tuky 340 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečivo, které absolutně nikdy nezklame! Válení kuliček a vytlačování důlků je až dětsky snadné. Náplň můžete zvolit zcela podle vlastní chuti – kromě zavařeniny je báječné třeba kandované ovoce přelité čokoládovou polevou, oříšky nebo mandle.

Suroviny

máslo 250 g
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hladká 300 g
ořechy 100 g
mleté
vanilkový cukr 1 bal
nebo špetka mleté pravé vanilky
sůl 1 špetka
K plnění
ovocný džem 150 g
například rybízový
moučkový cukr 70 g

Postup

1

Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.

3

Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny. 

4

Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.

Související články

Svatební koláčky: Jiný kraj, jiný tvar i náplň
  • Zajímavosti

Svatební koláčky: Jiný kraj, jiný tvar i náplň

Svatební koláčky se pečou už po generace a ani v poslední době nesmí chybět na žádné svatbě. Jejich tvar, velikost i příprava se kraj od kraje liší, ale jedno mají společné – máslem se v nich rozhodně nešetří. ...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Koláčky jsou výborné, téměř nesladké. Píše se Neznámý a nejezte.

Anonym

Jsou moc dobré,jen se mi z toho udělaly spíš kopečky.

Anonym

Jsou moc dobré! Akorát jsem musela přidat sáček vanilkového cukru a lžičku moučkového.Mňamka

Admin Apetit

Zdravim Vas, Aleno, jiz na starem webu byla Vase akce neuveritelna (doplnovani toho, v jakem ze to cisle recept je..), ale jiz nemusite:) Hned pod anotaci, je to napsano, v jakem cisle se recept nachazi...ale stejne diky!

Anonym

Koláčky jsem pekla, jsou úúúžasný. Tip pro plnění marmelády - pokud máte marmeládu bez kousků ovoce, osvědčil se mi způsob plnění injekční stříkačkou (bez jehly :-) ), koláčky pak nejsou "opatlané".

Anonym

Koláčky jsou moc dobré. Těsto je připravené za pár minut a velice dobře se s ním pracuje. Plnila jsem půlku marmeládou a půlku čokoládou a navrh nahrubo nasekané oříšky. Mnamka :-)

Obchod Apetit