Neobvyklá a skvělá je kombinace křehkého těsta a sladkokyselého svěžího krému.
Suroviny
Postup
Z uvedených ingrediencí uhněťte hladké těsto, vytvarujte z něj kouli a nechte ji uležet v chladu.
Mezitím připravte krém: na hrnec s mírně vroucí vodou postavte kovovou misku a prošlehejte v ní vejce, cukr a citronovou šťávu. Za stálého prošlehávání povařte do hustoty zakysané smetany (nešleháte-li, směs se srazí!), asi deset minut.
Stáhněte z plamene a ihned přeceďte přes jemný cedník. Zašlehejte kousky másla, až se rozpustí. Vmíchejte citronovou kůru a nechte krém vychladnout; chladnutím houstne.
Těsto tence rozválejte a vykrajujte kolečka. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi dvanáct až patnáct minut. Upečená kolečka pak spojujte krémem.