0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Převrácené ananasové koláčky

Převrácené ananasové koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Převrácené ananasové koláčky

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4891 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 581 g
Tuky 239 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

‚Převrácené‘ dezerty mají zvláštní půvab: pečou se náplní dolů, takže zkaramelizuje a získá báječnou pikantní chuť, a těsto zase nemá šanci přichytit se. Pokud chcete vysloveně moderní, stylový dezert na party, přidejte kokos a rum a koláčky upečte jednotlivě ve formičkách.

Suroviny

kokos strouhaný 50 g
máslo 100 g
plus navíc na vymazání formiček
krupicový cukr 200 g
vejce 3 ks
větší velikost
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
nebo půl sáčku vanilinového cukru
mléko 130 ml
Na náplň
máslo 100 g
hnědý cukr 100 g
přírodní
rum 2 PL
tmavý
ananas 400 g
osušená kolečka z plechu
kandovaný druh, viz Tip
K podávání
vanilkový krém lze vynechat

1 Troubu rozehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Šest formiček o objemu 200 ml vymastěte máslem. Vršky koláčků (náplň) vytvoříte tak, že dáte do rendlíku máslo, cukr a rum a všechno povaříte, dokud se cukr úplně nerozpustí; trvá to jen pár minut. Vzniklou směs opatrně rozdělte do formiček. Do lázně poté položte vždy jedno kolečko ananasu; doprostřed zapíchněte kandovanou třešeň.

2 Připravte těsto: dejte na pánev kokos a nasucho ho lehce opražte tak, aby získal světle zlatavou barvu. Stáhněte plamen a nechte kokos vychladnout. Poté ho smíchejte se zbývajícími přísadami a všechno dobře spojte.

3 Vzniklou směsí přelijte plátky ananasu. Formičky položte na plech a na dvacet minut vložte do rozpálené trouby; koláčky by měly pěkně vyběhnout. Až budou hotové, vyklopte je a podávejte se smetanou nebo vanilkovým krémem. 

Třešeň na dortu
Přírodní kandované třešně sice nejsou tak oslnivě rudé, ale chutnají úplně stejně jako ty přibarvené, a navíc neobsahují zbytečnou ,chemii‘. Poohlédněte se v prodejnách zdravé výživy, případně je nahraďte jiným druhem sušeného ovoce.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Když dám podle receptu dolu krém, na to ananas a pak těsto a koláčky po upečení obrátím, tak těsto zůstane dole, pak bude ananas a nahoře krém a ne jako na obrázku. Nechtělo by to spíš ananas, krém, těsto?

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.55

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč