0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medovo-mléčné koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 168 g
Tuky 217 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a zamrazit na příště.

Suroviny

máslo 80 g
změklé, + na vymazání formiček
moučkový cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 150 g
jemně mleté
mléko 1 PL
Na náplň
mléko 125 ml
skořice 1 svitek
žloutek 3 ks
med 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko a dokonale spojte. Přendejte do plastového boxu a dejte na hodinu chladit.

2 Těsto vyválejte mezi dvěma archy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku 2 mm. Deseticentimetrové kulaté formičky vymažte máslem, vtlačte do nich kolečka těsta a odřízněte okraje. Těsto přikryjte kolečkem pečicího papíru a zatěžkejte suchými fazolemi. Pečte pět minut, pak sejměte papír s fazolemi a ještě pět minut pečte dozlatova. Košíčky vytáhněte ven a teplotu trouby snižte na 150 °C.

3 Připravte náplň: mléko, smetanu a svitek skořice dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu; po chvilce vyjměte skořici. Žloutky a med šlehejte v žáruvzdorné míse nad vroucí vodou dohusta a doběla. Přidejte je k mléčné směsi a dobře prošlehejte. Směsí naplňte hotové košíčky a pečte je osm až deset minut, až náplň zpevní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Ajtička Krajtičková

Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Ajtička Krajtičková

Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč