0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medovo-mléčné koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 168 g
Tuky 217 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a zamrazit na příště.

Suroviny

máslo 80 g
změklé, + na vymazání formiček
moučkový cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 150 g
mandle 60 g
jemně mleté
mléko 1 PL
Na náplň
mléko 125 ml
smetana ke šlehání 60 ml
skořice 1 svitek
žloutek 3 ks
med 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko a dokonale spojte. Přendejte do plastového boxu a dejte na hodinu chladit.

2 Těsto vyválejte mezi dvěma archy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku 2 mm. Deseticentimetrové kulaté formičky vymažte máslem, vtlačte do nich kolečka těsta a odřízněte okraje. Těsto přikryjte kolečkem pečicího papíru a zatěžkejte suchými fazolemi. Pečte pět minut, pak sejměte papír s fazolemi a ještě pět minut pečte dozlatova. Košíčky vytáhněte ven a teplotu trouby snižte na 150 °C.

3 Připravte náplň: mléko, smetanu a svitek skořice dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu; po chvilce vyjměte skořici. Žloutky a med šlehejte v žáruvzdorné míse nad vroucí vodou dohusta a doběla. Přidejte je k mléčné směsi a dobře prošlehejte. Směsí naplňte hotové košíčky a pečte je osm až deset minut, až náplň zpevní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Ajtička Krajtičková

Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Ajtička Krajtičková

Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit