Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medovo-mléčné koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 168 g
Tuky 217 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a zamrazit na příště.

Související recepty

Suroviny

změklé, + na vymazání formiček
jemně mleté
Na náplň
mléko 125 ml
skořice 1 svitek
med 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko a dokonale spojte. Přendejte do plastového boxu a dejte na hodinu chladit.

2

Těsto vyválejte mezi dvěma archy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku 2 mm. Deseticentimetrové kulaté formičky vymažte máslem, vtlačte do nich kolečka těsta a odřízněte okraje. Těsto přikryjte kolečkem pečicího papíru a zatěžkejte suchými fazolemi. Pečte pět minut, pak sejměte papír s fazolemi a ještě pět minut pečte dozlatova. Košíčky vytáhněte ven a teplotu trouby snižte na 150 °C.

3

Připravte náplň: mléko, smetanu a svitek skořice dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu; po chvilce vyjměte skořici. Žloutky a med šlehejte v žáruvzdorné míse nad vroucí vodou dohusta a doběla. Přidejte je k mléčné směsi a dobře prošlehejte. Směsí naplňte hotové košíčky a pečte je osm až deset minut, až náplň zpevní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

02.05.2010 18:43
Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.
02.05.2010 18:43
Koláčky jsou výborné. Jen bych poupravila postup výroby. Dát nahřát troubu v době, kdy ještě nemám odleželé těsto je moc brzo.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...