Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a zamrazit na příště.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko a dokonale spojte. Přendejte do plastového boxu a dejte na hodinu chladit.
Těsto vyválejte mezi dvěma archy nepřilnavého pečicího papíru na tloušťku 2 mm. Deseticentimetrové kulaté formičky vymažte máslem, vtlačte do nich kolečka těsta a odřízněte okraje. Těsto přikryjte kolečkem pečicího papíru a zatěžkejte suchými fazolemi. Pečte pět minut, pak sejměte papír s fazolemi a ještě pět minut pečte dozlatova. Košíčky vytáhněte ven a teplotu trouby snižte na 150 °C.
Připravte náplň: mléko, smetanu a svitek skořice dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu; po chvilce vyjměte skořici. Žloutky a med šlehejte v žáruvzdorné míse nad vroucí vodou dohusta a doběla. Přidejte je k mléčné směsi a dobře prošlehejte. Směsí naplňte hotové košíčky a pečte je osm až deset minut, až náplň zpevní.
Komentáře