Houby narovnejte na plech lupeny nahoru (u větších hub můžete lupeny odstranit), pokapejte rozpuštěným máslem, posypte kmínem a solí a pečte asi deset minut dozlatova. Podávejte s čerstvým chlebem.
Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8
spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Komentáře
kamilio
11.07.2010 19:32
Pane Bože jaké růžovky. Nas obrázku jsou přece typické žampiony neboli pečárky!!!
Jana stojí v čele Apetitu od ledna roku 2022, předtím krátce působila jako jeho editorka. S tematikou jídla se ale setkávala už dříve, kdy se jako novinářka věnovala zdravému životnímu stylu a stravování. Nejzdravější jí nakonec přijde...
Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu...
Jedna z nejznámějších autorek českých kuchařek, Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová), oznámila, že končí s populárním blogem Kuchařka pro dceru. S psaním na blog jeho autorka skončila symbolicky v den desátého výročí od prvního...
Chystáte oslavu a rádi byste své hosty překvapili neotřelým zákuskem? A co takhle místo dnes již dobře známého brownies vyzkoušet jeho skandinávskou sestřenici kladdkaku? Tenhle zákusek oplývající čokoládou spolehlivě uspokojí i ty...
Risotto nebo také rizoto má původ v severní Itálii. Jde o krémový pokrm z rýže vařené ve víně a vývaru. Časem populární jídlo procestovalo celý svět a získalo mnoho podob. Některé jsou původnímu podobné, jiné na míle vzdálené. Jak má...
V naší pravidelné rubrice Zeptejte se redakce se opět objevil dotaz, který se bude hodit všem začínajícím cukrářům. Jde o to, jak správně vyšlehat máslovou pěnu. S naší pomocí to nebude žádná věda.
...
Komentáře