0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 965 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 96 g
Tuky 47 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když houby doplníte rýží, máte rychlé a zajímavé hlavní jídlo. Úprava je sice cizokrajná, ale příslušné houby rostou i v našich lesích.

Suroviny

sušené houby hrst
čínské (jidášovo ucho), předem namočené
houby 250 g
šupinatky čínské
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý
sezamový olej 2 PL
sezamová semínka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

1Namočené houby slijte a nakrájete na proužky.

2Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte; můžete ho také protlačit lisem na česnek. Stroužek česneku také oloupejte a plochým nožem trochu roztlačte.

3V silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, vsypte sezamová semínka, česnek i zázvor a krátce smažte. Přidejte houby a za stálého míchání tři až čtyři minuty opékejte. Zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte a ještě krátce povařte, až budou houby lesklé a šťáva hustá. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit