Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 885 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 88 g
Tuky 47 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když houby doplníte rýží, máte rychlé a zajímavé hlavní jídlo. Úprava je sice cizokrajná, ale příslušné houby rostou i v našich lesích.

Suroviny

hrst
čínské houby sušené (jidášovo ucho), předem namočené
250 g
šupinatky čínské prodává se balená u stánkových prodejců
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý
sezamový olej 2 PL
sezamová semínka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř
1. Namočené houby slijte a nakrájete na proužky.

2. Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte; můžete ho také protlačit lisem na česnek. Stroužek česneku také oloupejte a plochým nožem trochu roztlačte.

3. V silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, vsypte sezamová semínka, česnek i zázvor a krátce smažte. Přidejte houby a za stálého míchání tři až čtyři minuty opékejte. Zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte a ještě krátce povařte, až budou houby lesklé a šťáva hustá. Osolte a opepřete podle chuti.

Obchod Apetit