Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když houby doplníte rýží, máte rychlé a zajímavé hlavní jídlo. Úprava je sice cizokrajná, ale příslušné houby rostou i v našich lesích.
Suroviny
sušené houby
hrst
čínské (jidášovo ucho), předem namočené
houby
250
g
šupinatky čínské
zázvor (čerstvý)
5
cm
čerstvý
sezamový olej
2
PL
sezamová semínka
2
PL
sójová omáčka
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Namočené houby slijte a nakrájete na proužky.
2
Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte; můžete ho také protlačit lisem na česnek. Stroužek česneku také oloupejte a plochým nožem trochu roztlačte.
3
V silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, vsypte sezamová semínka, česnek i zázvor a krátce smažte. Přidejte houby a za stálého míchání tři až čtyři minuty opékejte. Zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte a ještě krátce povařte, až budou houby lesklé a šťáva hustá. Osolte a opepřete podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
Komentáře