Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 499 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 11 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvyk jíst ‚maso lesa‘ v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože tepelně nezpracované houby jsou velmi lahodné, šťavnaté a ,pevné na skus‘. V marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci…

Suroviny

olivový olej 3 PL
sůl ¼ ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, lze namíchat s čerstvým estragonem
houby 250 g
bedle, lišky, hříbky, žampiony

Postup

1

Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.

2

Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.

Tip Apetitu:
Marinované houby jenom získají, když je připravíte den předem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:53
Recept se nachází v č.8/04, str.34

Apetit magazín