Zvyk jíst ‚maso lesa‘ v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože tepelně nezpracované houby jsou velmi lahodné, šťavnaté a ,pevné na skus‘. V marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci…
Suroviny
citronová šťáva
2
PL
olivový olej
3
PL
sůl
¼
ČL
petrželka
1
PL
nasekaná, lze namíchat s čerstvým estragonem
houby
250
g
bedle, lišky, hříbky, žampiony
Postup
1
Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.
2
Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.
Tip Apetitu:
Marinované houby jenom získají, když je připravíte den předem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné, rychlé a chutné večeře z hub(10 receptů )
- Lišky v kuchyni: Připravte si podle našich receptů neodolatelná houbová jídla(11 receptů )
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů )
Komentáře