Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houby ve vlastní štávě
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 160 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept jsem kdysi objevila na blogu Šárky Škachové a považuju ho za jeden z nejlepších způsobů, jak uchovat chuť hub! Šárko, díky za něj!“ říká vášnivá houbařka Šárka Hamanová.

Suroviny

houby 500 g
lesní, očištěné
sůl mořská

Postup

1

Houby nakrájejte na silné plátky. Dejte do širokého kastrolu a osolte. Na středním plameni za občasného míchání zahřívejte 20 minut. Houby pustí šťávu a budou se v ní pomalu dusit. 

2

Podušené houby naplňte do čistých horkých skleniček. Doporučujeme menší, protože třeba do bramboračky jich nebudete potřebovat mnoho. Jestli houby nepustily dost vlastní šťávy, dolijte je převařenou vodou. Houby i se šťávou by neměly sahat výš než asi 1cm pod okraj skleničky.

3

Skleničky uzavřete a dejte do hrnce vyloženého utěrkou tak, aby se nedotýkaly. Vařte mírným varem nebo spíše těsně pod bodem varu 1 hodinu. Takto sterilované houby vyjměte a nechte vychladnout. Druhý den sterilaci opakujte, ale tentokrát stačí 30 minut.

CO S NIMI DÁL

Připravte si k večeři míchanici.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč