Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houby ve vlastní štávě

„Recept jsem kdysi objevila na blogu Šárky Škachové a považuju ho za jeden z nejlepších způsobů, jak uchovat chuť hub! Šárko, díky za něj!“ říká vášnivá houbařka Šárka Hamanová.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
+ zavařování
PT20M
Dušení 0:20
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 500 g lesních hub, očištěných
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Houby nakrájejte na silné plátky. Dejte do širokého kastrolu a osolte. Na středním plameni za občasného míchání zahřívejte 20 minut. Houby pustí šťávu a budou se v ní pomalu dusit. 

2 Podušené houby naplňte do čistých horkých skleniček. Doporučujeme menší, protože třeba do bramboračky jich nebudete potřebovat mnoho. Jestli houby nepustily dost vlastní šťávy, dolijte je převařenou vodou. Houby i se šťávou by neměly sahat výš než asi 1cm pod okraj skleničky.

3 Skleničky uzavřete a dejte do hrnce vyloženého utěrkou tak, aby se nedotýkaly. Vařte mírným varem nebo spíše těsně pod bodem varu 1 hodinu. Takto sterilované houby vyjměte a nechte vychladnout. Druhý den sterilaci opakujte, ale tentokrát stačí 30 minut.

CO S NIMI DÁL

Připravte si k večeři míchanici.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový sirup

Švestkový kečup

Pečené vepřové maso

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Fíková La Janette

Míchanice

Do skla!

Přidat komentář