Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houby ve vlastní štávě
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 160 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept jsem kdysi objevila na blogu Šárky Škachové a považuju ho za jeden z nejlepších způsobů, jak uchovat chuť hub! Šárko, díky za něj!“ říká vášnivá houbařka Šárka Hamanová.

Suroviny

houby 500 g
lesní, očištěné
sůl mořská

Postup

1

Houby nakrájejte na silné plátky. Dejte do širokého kastrolu a osolte. Na středním plameni za občasného míchání zahřívejte 20 minut. Houby pustí šťávu a budou se v ní pomalu dusit. 

2

Podušené houby naplňte do čistých horkých skleniček. Doporučujeme menší, protože třeba do bramboračky jich nebudete potřebovat mnoho. Jestli houby nepustily dost vlastní šťávy, dolijte je převařenou vodou. Houby i se šťávou by neměly sahat výš než asi 1cm pod okraj skleničky.

3

Skleničky uzavřete a dejte do hrnce vyloženého utěrkou tak, aby se nedotýkaly. Vařte mírným varem nebo spíše těsně pod bodem varu 1 hodinu. Takto sterilované houby vyjměte a nechte vychladnout. Druhý den sterilaci opakujte, ale tentokrát stačí 30 minut.

CO S NIMI DÁL

Připravte si k večeři míchanici.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...