0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené houby s vejci

Zapečené houby s vejci

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 0 g
Tuky 143 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zásoby se tenčí? Nevadí. Vajíčka jsou doma skoro vždycky. Zapečte je s houbami a šunkou.

Suroviny

olivový olej 4 PL
8 ks
žampion velké klobouky
8 plátek
kvalitní šunka
vejce 8 ks
sůl
pepř
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Dna dvou větších zapékacích nádob zakapejte olejem a naskládejte na ně žampiony lupeny nahoru. Pokapejte zbývajícím olejem, osolte a opepřete. Pečte 15 minut doměkka, vyndejte z trouby.

2 Kolem hub dejte plátky šunky tak, aby vytvořily ,misky‘ a do nich rozklepněte vejce. Strčte do trouby a pečte 10 minut, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal trochu tekutý. Podávejte s pečivem, pečenými fazolemi s omáčkou nebo s domácími hranolky z trouby.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit