Zapečené houby s vejci

Zapečené houby s vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 0 g
Tuky 143 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Zásoby se tenčí? Nevadí. Vajíčka jsou doma skoro vždycky. Zapečte je s houbami a šunkou.

Suroviny

olivový olej 4 PL
8 ks
žampion velké klobouky
8 plátek
kvalitní šunka
vejce 8 ks
sůl
pepř
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Dna dvou větších zapékacích nádob zakapejte olejem a naskládejte na ně žampiony lupeny nahoru. Pokapejte zbývajícím olejem, osolte a opepřete. Pečte 15 minut doměkka, vyndejte z trouby.

2 Kolem hub dejte plátky šunky tak, aby vytvořily ,misky‘ a do nich rozklepněte vejce. Strčte do trouby a pečte 10 minut, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal trochu tekutý. Podávejte s pečivem, pečenými fazolemi s omáčkou nebo s domácími hranolky z trouby.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit