Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.
1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.
2 Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.
NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů)
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů)
Komentáře
27.08.2014 17:13
Jak dlouho se může cibuláda
Jak dlouho se může cibuláda skladovat?
30.09.2015 14:48
Dobrý den, cibuláda vydrží v
Dobrý den, cibuláda vydrží v tmavé spíži neotevřená měsíc. Po otevření vydrží v ledničce zhruba tři týdny. Více se dozvíte tady: http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3161-skola-vareni-cibulada.html