Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s brusinkami

Brusinky se podobají borůvkám, mají však zářivě červenou barvu. Když budete mít štěstí a trpělivost, v lese na ně narazíte. Pokud však nechcete spoléhat na štěstí mezi jehličnany, pravděpodobně pro vás bude jednodušší sáhnout v obchodě po kanadské brusince neboli klikvě bahenníKoupíte je čerstvou i mraženou, často se prodává sušená proslazená a v receptu ji můžete vyměnit za rozinky.

 

Klikva je větší (zhruba jako kanadská borůvka) a pochází ze Severní Ameriky. Pro svou lehce trpkou chuť je klikva zajímavou surovinou do koláčů, galetek či závinů, připravit z ní můžete také omáčku k masu či dezertům.

...

 

  • Brusinky obsahují vitaminy A, B, C, třísloviny a minerály.
  • Mají také silné antibiotické vlastnosti. Působí jako prevence infekcí močových cest, žaludečních vředů, zubního kazu nebo infarktu.
  • Brusinky lze konzumovat čerstvé, zavařené nebo kandované.

Čtěte také: 

 

Celý popis