Recepty s brusinkami
Brusinky se podobají borůvkám, mají však zářivě červenou barvu. Když budete mít štěstí a trpělivost, v lese na ně narazíte. Pokud však nechcete spoléhat na štěstí mezi jehličnany, pravděpodobně pro vás bude jednodušší sáhnout v obchodě po kanadské brusince neboli klikvě bahenní. Klikva je větší (zhruba jako kanadská borůvka) a pochází ze Severní Ameriky. Koupíte je čerstvou i mraženou, často se prodává sušená proslazená. Pro svou lehce trpkou chuť je klikva zajímavou surovinou do koláčů, galetek či závinů, připravit z ní můžete také omáčku k masu či dezertům.
...
- Brusinky obsahují vitaminy A, B, C, třísloviny a minerály.
- Mají také silné antibiotické vlastnosti. Působí jako prevence infekcí močových cest, žaludečních vředů, zubního kazu nebo infarktu.
- Brusinky lze konzumovat čerstvé, zavařené nebo kandované.
Čtěte také:
- Brusinky jsou jako lék!
- K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny
Celý popis