0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní cibuláda

Základní cibuláda

4/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné cca 1250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2233 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 332 g
Tuky 74 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová zavařenina neboli cibuláda se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách ji můžete rozdávat jako jedlé dárky.

Suroviny

olivový olej 80 ml
cibule 2 kg
nakrájená na plátky
hnědý cukr 150 g
vinný ocet červený 250 ml
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte poklicí a duste asi čtyřicet minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat.

2

Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby zavařenina zhoustla a šťáva se změnila v sirup. Rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC: S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Iva Linhartová

Zajímavé, určitě udělám. Díky

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč