Cibulová mermeláda neboli cibuláda se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách ji můžete rozdávat jako jedlé dárky. A teď už jen recept...
Suroviny
olivový olej
80
ml
cibule
2
kg
nakrájená na plátky
hnědý cukr
200
g
vinný ocet červený
250
ml
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská
Postup
1
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte poklicí a duste asi čtyřicet minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat.
2
Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby zavařenina zhoustla a šťáva se změnila v sirup. Rozdělte do sklenic.
NĚCO NAVÍC: S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.
Komentáře
Zajímavé, určitě udělám. Díky