Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné cca 1250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2233 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 332 g
Tuky 74 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová zavařenina neboli cibuláda se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách ji můžete rozdávat jako jedlé dárky.

Suroviny

olivový olej 80 ml
nakrájená na plátky
hnědý cukr 150 g
vinný ocet červený 250 ml
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte poklicí a duste asi čtyřicet minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat.

2

Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby zavařenina zhoustla a šťáva se změnila v sirup. Rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC: S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

18.08.2014 18:13

Zajímavé, určitě udělám. Díky

Apetit magazín