Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné cca 1000 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 478 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nenápadný hit vaší grilovací party potěší přátele i jako dárek.

Suroviny

olivový olej 80 ml
česnek 2 stroužky
prolisovaný
cibule 1 kg
nakrájená na kolečka
cibule 1 kg
nakrájená na kolečka
1 kg
bukev fenyklu očištěná a nasekaná
hořčičné semínko 1 PL
krupicový cukr 275 g
jablečný ocet 250 ml
nebo sladový ocet
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte česnek a cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

K cibuli přisypte fenykl a hořčičné semínko a vařte pod pokličkou dalších pětadvacet minut. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

NĚCO NAVÍC: Abyste při krájení neplakali, dejte cibuli před akcí zchladit do lednice nebo ji oloupejte a přelijte vroucí vodou. Pomoci prý může také hořící svíčka umístěná poblíž prkénka, na němž krájíte.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit