Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné cca 1000 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2669 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 418 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný hit vaší grilovací party potěší přátele i jako dárek.

Suroviny

olivový olej 80 ml
česnek 2 stroužky
prolisovaný
nakrájená na kolečka
bukev, očištěná a nasekaná
hořčičné semínko 1 PL
jablečný ocet 250 ml
nebo sladový ocet
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte česnek a cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2 K cibuli přisypte fenykl a hořčičné semínko a vařte pod pokličkou dalších pětadvacet minut. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

3 Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

NĚCO NAVÍC: Abyste při krájení neplakali, dejte cibuli před akcí zchladit do lednice nebo ji oloupejte a přelijte vroucí vodou. Pomoci prý může také hořící svíčka umístěná poblíž prkénka, na němž krájíte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč