Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibuláda s hořčicí a fenyklem
Cibuláda s hořčicí a fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné cca 1000 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2669 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 418 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný hit vaší grilovací party potěší přátele i jako dárek.

Suroviny

olivový olej 80 ml
česnek 2 stroužky
prolisovaný
nakrájená na kolečka
bukev, očištěná a nasekaná
hořčičné semínko 1 PL
jablečný ocet 250 ml
nebo sladový ocet
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte česnek a cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2

K cibuli přisypte fenykl a hořčičné semínko a vařte pod pokličkou dalších pětadvacet minut. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

3

Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

NĚCO NAVÍC: Abyste při krájení neplakali, dejte cibuli před akcí zchladit do lednice nebo ji oloupejte a přelijte vroucí vodou. Pomoci prý může také hořící svíčka umístěná poblíž prkénka, na němž krájíte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín