0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné cca 1000 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 478 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný hit vaší grilovací party potěší přátele i jako dárek.

Suroviny

olivový olej 80 ml
česnek 2 stroužky
prolisovaný
cibule 1 kg
nakrájená na kolečka
cibule 1 kg
nakrájená na kolečka
1 kg
bukev fenyklu očištěná a nasekaná
hořčičné semínko 1 PL
krupicový cukr 275 g
jablečný ocet 250 ml
nebo sladový ocet
pepř
čerstvě drcený
sůl mořská

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte česnek a cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

K cibuli přisypte fenykl a hořčičné semínko a vařte pod pokličkou dalších pětadvacet minut. Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

NĚCO NAVÍC: Abyste při krájení neplakali, dejte cibuli před akcí zchladit do lednice nebo ji oloupejte a přelijte vroucí vodou. Pomoci prý může také hořící svíčka umístěná poblíž prkénka, na němž krájíte.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč