Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnější při její přípravě bude krájení cibule, ale zbytek už je hračka. Rychlá příprava, lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou.
Suroviny
Postup
Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.
Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýrové hody: 15 receptů plných sýra(15 receptů )
- Ochutnejte podzimní Paříž: francouzská cibulačka 9krát jinak(9 receptů )
Komentáře
Přidávám ještě 1dl suchého bílého vína, a výsledek je vynikající.