0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 185
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnejší při její přípravě bude krájení cibule. Ale pár slz se rozhodně vyplatí. Lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou. 

Suroviny

cibule 3 ks
velké, neloupané
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
sůl špetka
na dochucení
bobkový list 1 ks
bageta 0.5 ks
olej 1 PL
na osmahnutí
sýr 70 g
strouhaný, typ ementál
pepř špetka

Postup

1

Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2

Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3

Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Pozor na sůl - vývar sám o sobě už je dost slaný!

Anonym

Se solí opravdu opatrně.Nedělala jsem vývar zvlášt, ale rovnou jsem cibuli zalila vodou a přidala masox a bylo to ok.

Anonym

co se 1/2 hod vaří voda s jiškou a ciulí není to trochu moc.

Anonym

Vařila jsem už dávno podle papírového Apetitu, je výborná a jednoduchá, byla tehdy v rubrice pro začátečníky.

Alexandra Manisova

Skvela polievka, ktora vzdy potesi bruska

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit