Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnejší při její přípravě bude krájení cibule. Ale pár slz se rozhodně vyplatí. Lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou.
Suroviny
Postup
Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.
Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.
Komentáře
Anonym
15.09.2006 13:31
Koření
Anonym
06.05.2007 19:32
sůl
Anonym
15.01.2007 15:50
polévka
Anonym
24.03.2007 21:31
cibulačka
Anonym
30.08.2007 18:18
Apetit 10/04
Alexandra Manisova
18.05.2010 14:25
Skvela
Eva Kolarova
13.03.2015 15:42
Přidávám ještě 1dl suchého
Přidávám ještě 1dl suchého bílého vína, a výsledek je vynikající.