Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 196
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnejší při její přípravě bude krájení cibule. Ale pár slz se rozhodně vyplatí. Lahodná chuť cibule a křehké toustíky plovoucí na povrchu vás dostanou. 

Suroviny

velké, neloupané
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
sůl špetka
na dochucení
bageta ½ ks
olej 1 PL
na osmahnutí
sýr 70 g
strouhaný, typ ementál
pepř špetka

Postup

1

Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2

Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3

Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

13.03.2015 15:42

Přidávám ještě 1dl suchého bílého vína, a výsledek je vynikající.

18.05.2010 14:25
Skvela polievka, ktora vzdy potesi bruska
30.08.2007 18:18
Recept se nachází v č.10/04, str.24
24.03.2007 21:31
Vařila jsem už dávno podle papírového Apetitu, je výborná a jednoduchá, byla tehdy v rubrice pro začátečníky.
15.01.2007 15:50
co se 1/2 hod vaří voda s jiškou a ciulí není to trochu moc.
15.09.2006 13:31
Pozor na sůl - vývar sám o sobě už je dost slaný!
06.05.2007 19:32
Se solí opravdu opatrně.Nedělala jsem vývar zvlášt, ale rovnou jsem cibuli zalila vodou a přidala masox a bylo to ok.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč