Polévka, která vás zahřeje a zasytí. Na cibuli nespěchejte, ať má čas zezlátnout a získat tu správnou chuť a vůni.
Suroviny
máslo
50
g
olivový olej
2
PL
cibule
4
ks
žlutá, oloupaná, na dílky
balzamikový ocet
2
ČL
vývar hovězí
1
l
pepř mletý
drcený
Na toustíky
bageta
½
ks
na tenké krajíčky
sýr s modrou plísní
100
g
máslo
20
g
změklé
Postup
1
Na nízkém plameni zahřejte středně velký rendlík. Vložte do něj máslo, olej a cibuli, prohřívejte dvacet minut, aby začala zlátnout. Přidejte ocet, vývar, 250 ml vody a pepř, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte patnáct až dvacet minut zvolna vařit.
2
Na polovinu krajíčků bagety naskládejte kousky nebo plátky sýra a přiklopte je zbývajícím chlebem. Sendviče potřete zvenku máslem. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním až vysokém plameni. Sendviče opečte z každé strany minutu, aby zezlátly a sýr začal tát. Polévku nandejte do misek a podávejte se sendviči.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cibulové menu: 10 receptů s vůní cibule(10 receptů)
- Ochutnejte podzimní Paříž: francouzská cibulačka 9krát jinak(9 receptů)
Komentáře
Já jsem ještě přidala trošku hnědého cukru a bylo to ,,ono" :).