Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulová polévka a dvojité toustíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2037 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 139 g
Tuky 128 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která vás zahřeje a zasytí. Na cibuli nespěchejte, ať má čas zezlátnout a získat tu správnou chuť a vůni.

Suroviny

olivový olej 2 PL
žlutá, oloupaná, na dílky
balzamikový ocet 2 ČL
vývar hovězí 1 l
pepř mletý
drcený
Na toustíky
bageta ½ ks
na tenké krajíčky
změklé

Postup

1

Na nízkém plameni zahřejte středně velký rendlík. Vložte do něj máslo, olej a cibuli, prohřívejte dvacet minut, aby začala zlátnout. Přidejte ocet, vývar, 250 ml vody a pepř, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte patnáct až dvacet minut zvolna vařit.

2

Na polovinu krajíčků bagety naskládejte kousky nebo plátky sýra a přiklopte je zbývajícím chlebem. Sendviče potřete zvenku máslem. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním až vysokém plameni. Sendviče opečte z každé strany minutu, aby zezlátly a sýr začal tát. Polévku nandejte do misek a podávejte se sendviči.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

29.12.2014 21:47

Já jsem ještě přidala trošku hnědého cukru a bylo to ,,ono" :).

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...