Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulačka s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 127 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silná a hřejivá, taková je naše cibulačka s pancettou. Nechte se unést nasládlou chutí cibule v kombinaci se slaninou!

Suroviny

nebo anglická slanina
olivový olej 2 PL
cibule 750 g
třtinový cukr 1 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
oregano
vejce 1 ks
k podávání
oregano
k podávání

Postup

1

Pancettu či anglickou slaninu nahrubo nakrájejte a vhoďte do hrnce na středním plameni.

2

Po chvíli přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla a osmahněte 750 g cibule, na kolečka, lžíci třtinového cukru a opékejte.

3

Za občasného míchání duste 20 minut, pak přilijte 1 litr zeleninového vývaru, osolte a opepřete, vmíchejte oregano a prošlehané vejce. Zdobte oreganem a chlebovými krutony.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...