0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulačka s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 127 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silná a hřejivá, taková je naše cibulačka s pancettou. Nechte se unést nasládlou chutí cibule v kombinaci se slaninou!

Suroviny

pancetta 120 g
nebo anglická slanina
olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 750 g
třtinový cukr 1 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
oregano
vejce 1 ks
krutony
k podávání
oregano
k podávání

1 Pancettu či anglickou slaninu nahrubo nakrájejte a vhoďte do hrnce na středním plameni. Po chvíli přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla a osmahněte 750 g cibule, na kolečka, lžíci třtinového cukru a opékejte.

2 Za občasného míchání duste 20 minut, pak přilijte 1 litr zeleninového vývaru, osolte a opepřete, vmíchejte oregano a prošlehané vejce. Zdobte oreganem a chlebovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit