Silná a hřejivá, taková je naše cibulačka s pancettou. Nechte se unést nasládlou chutí cibule v kombinaci se slaninou!
Suroviny
pancetta
120
g
nebo anglická slanina
olivový olej
2
PL
máslo
1
PL
cibule
750
g
třtinový cukr
1
PL
vývar zeleninový
1
l
sůl
pepř
oregano
vejce
1
ks
krutony
k podávání
oregano
k podávání
1 Pancettu či anglickou slaninu nahrubo nakrájejte a vhoďte do hrnce na středním plameni. Po chvíli přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla a osmahněte 750 g cibule, na kolečka, lžíci třtinového cukru a opékejte.
2 Za občasného míchání duste 20 minut, pak přilijte 1 litr zeleninového vývaru, osolte a opepřete, vmíchejte oregano a prošlehané vejce. Zdobte oreganem a chlebovými krutony.