0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1705 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 94 g
Tuky 121 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí. Cibulačka s tymiánem je voňavá a sytá polévka, kterou připravíte opravdu rychle.

Suroviny

máslo 100 g
cibule 4 ks
tence pokrájené na kolečka
vývar hovězí 750 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
sůl
tymián ½ ČL
sušený
8 plátků
francouzká bageta
sýr 150 g
Gruyère, strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte rozpustit ve větším hrnci, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a za stálého míchání ji nechte změknout a zezlátnout; trvá to zhruba 15 minut. Pak cibuli přelijte vývarem, je-li potřeba, dosolte, přidejte tymián a vařte zhruba 20 minut.

3

Plátky bagety dejte na chvíli opéct do trouby. Polévku nalijte do čtyř hlubších talířů vhodných do mikrovlnné trouby. Navrch každého posaďte dva plátky bagety a lehce je potopte, zasypte sýrem a dejte na pár minut zapéct do mikrovlnné trouby tak, aby sýr krásně bublal a zezlátnul.

NĚCO NAVÍC 
Gruyère můžete nahradit mladou goudou nebo ementálem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Komentáře

Hana Kraftová

před zalití vývarem jsem přidala bílé víno a nechala ho vypařit,

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...