Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí. Cibulačka s tymiánem je voňavá a sytá polévka, kterou připravíte opravdu rychle.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C.
Máslo nechte rozpustit ve větším hrnci, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a za stálého míchání ji nechte změknout a zezlátnout; trvá to zhruba 15 minut. Pak cibuli přelijte vývarem, je-li potřeba, dosolte, přidejte tymián a vařte zhruba 20 minut.
Plátky bagety dejte na chvíli opéct do trouby. Polévku nalijte do čtyř hlubších talířů vhodných do mikrovlnné trouby. Navrch každého posaďte dva plátky bagety a lehce je potopte, zasypte sýrem a dejte na pár minut zapéct do mikrovlnné trouby tak, aby sýr krásně bublal a zezlátnul.
NĚCO NAVÍC
Gruyère můžete nahradit mladou goudou nebo ementálem.
Komentáře
Hana Kraftová
05.02.2015 16:12
před zalití vývarem jsem
před zalití vývarem jsem přidala bílé víno a nechala ho vypařit,