0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1705 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 94 g
Tuky 121 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí. Cibulačka s tymiánem je voňavá a sytá polévka, kterou připravíte opravdu rychle.

Suroviny

máslo 100 g
cibule 4 ks
tence pokrájené na kolečka
vývar hovězí 750 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
sůl
tymián 0.5 ČL
sušený
8 plátků
francouzká bageta
sýr 150 g
Gruyère, strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte rozpustit ve větším hrnci, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a za stálého míchání ji nechte změknout a zezlátnout; trvá to zhruba 15 minut. Pak cibuli přelijte vývarem, je-li potřeba, dosolte, přidejte tymián a vařte zhruba 20 minut.

3

Plátky bagety dejte na chvíli opéct do trouby. Polévku nalijte do čtyř hlubších talířů vhodných do mikrovlnné trouby. Navrch každého posaďte dva plátky bagety a lehce je potopte, zasypte sýrem a dejte na pár minut zapéct do mikrovlnné trouby tak, aby sýr krásně bublal a zezlátnul.

NĚCO NAVÍC 
Gruyère můžete nahradit mladou goudou nebo ementálem.

Komentáře

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit