Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
Korpus banánového cheesecaku se připravuje z drcených grahamových sušenek a másla. Náplň tvoří směs ricotty, bílého jogurtu, vajec, vanilkového extraktu a rozmačkaných banánů. O zhoustnutí náplně se postará trocha mouky nebo kukuřičný škrob.
- My jsme navíc přidali do korpusu ještě kakao a arašídy, které se k banánům svěle hodí!
Zralé banány = méně cukru
Při přípravě banánového cheesecaku je důležité použít zralé banány. Nejlepší jsou přezrálé banány, které jsou sladší a mají výraznější banánovou chuť.
- Čím více budou zralé, tím méně cukru můžete použít a dezert tím pádem bude zdravější. My jsme například nepřidali žádný cukr.
Tip: Aby byla struktura cheesecaku co nejkrémovitější, nechte ricottu a bílý jogurt po vyndání z lednice chvíli odstát na pokojovou teplotu.
Banánový cheesecake lze podávat samotný, se šlehačkou a plátkem banánu nebo s čokoládovou či karamelovou omáčkou. Lze ho také připravit v různých formách, například jako mini cheesecake nebo třeba ve formě tvarohové tyčinky. Záleží, jakou preferujete formu.
Zdroj: Apetit