Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem

Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1065 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 148 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlejší a jednodušší už to být nemůže! Karamelizované banány jsou skvělé i jen tak samotné nebo polité kvalitní rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem šlehačky.

Suroviny

banány 4 ks
bio, zralé (viz Něco navíc)
krupicový cukr 4 PL
máslo 4 PL
K podávání
vanilková zmrzlina
karamelová omáčka
slaná (viz Něco navíc)
mandle
nasucho opražené plátky

1 Banány omyjte a podélně je rozpulte i se slupkou. Na řezu hojně posypte cukrem a na středním ohni opékejte v pánvi řeznou stranou dolů 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, krouživými pohyby pánve jej rozlijte po celém jejím dně, banány otočte a nechte ještě 1 minutu probublávat.

2 Zkaramelizované banány rozdělte na talíře. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, přelité slanou karamelovou omáčkou a posypané opraženými plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte bio banány, oloupejte je. Banány ve slupce ale lépe drží při opékání tvar. Omáčku můžete koupit už hotovou nebo použít tu z receptu na vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou, do níž vmíchejte špetku vločkové soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit