Rychlejší a jednodušší už to být nemůže! Karamelizované banány jsou skvělé i jen tak samotné nebo polité kvalitní rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem šlehačky.
Suroviny
Postup
Banány omyjte a podélně je rozpulte i se slupkou. Na řezu hojně posypte cukrem a na středním ohni opékejte v pánvi řeznou stranou dolů 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, krouživými pohyby pánve jej rozlijte po celém jejím dně, banány otočte a nechte ještě 1 minutu probublávat.
Zkaramelizované banány rozdělte na talíře. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, přelité slanou karamelovou omáčkou a posypané opraženými plátky mandlí.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte bio banány, oloupejte je. Banány ve slupce ale lépe drží při opékání tvar. Omáčku můžete koupit už hotovou nebo použít tu z receptu na vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou, do níž vmíchejte špetku vločkové soli.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )