Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem
Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banana split s vanilkovou zmrzlinou a karamelem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1065 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 148 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlejší a jednodušší už to být nemůže! Karamelizované banány jsou skvělé i jen tak samotné nebo polité kvalitní rozpuštěnou čokoládou a s kopečkem šlehačky.

Suroviny

zralé (viz Něco navíc)
K podávání
vanilková zmrzlina
slaná (viz Něco navíc)
mandle plátky
nasucho opražené

Postup

1

Banány omyjte a podélně je rozpulte i se slupkou. Na řezu hojně posypte cukrem a na středním ohni opékejte v pánvi řeznou stranou dolů 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, krouživými pohyby pánve jej rozlijte po celém jejím dně, banány otočte a nechte ještě 1 minutu probublávat.

2

Zkaramelizované banány rozdělte na talíře. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, přelité slanou karamelovou omáčkou a posypané opraženými plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte bio banány, oloupejte je. Banány ve slupce ale lépe drží při opékání tvar. Omáčku můžete koupit už hotovou nebo použít tu z receptu na vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou, do níž vmíchejte špetku vločkové soli.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín