Milujete sladké snídaně, ale zároveň vám záleží na tom, aby byly lehké a zdravé? Banánový lívanec je trefa do černého. Navíc tuhle rychlou a zdravou snídani vykouzlíte s minimem ingrediencí! Doporučujeme podávat s medem a jogurtem nebo tvarohem.
Postup
Zralý banán oloupejte a dejte do misky, vidličkou jej rozmačkejte, přidejte celé vejce, skořici, vanilku a dobře promíchejte. U tohoto receptu se nemusíte bát použít i hodně uzrálé banány. Lívance budou o to sladší.
Rozpalte pánev, potřete ji přepuštěným máslem a lžící tvarujte na pánev malé lívance. Snažte se, aby šlo o opravdu malé placičky. Protože hmota neobsahuje žádnou mouku, větší lívance byste obraceli obtížně. Po minutě obraťte a opečte z druhé strany.
Hotové lívance servírujte se lžící bílého jogurtu, kolečky banánu (či jiným čerstvým ovocem) a zakápnuté medem. Použít můžete také javorový sirup, karamelovou omáčku, šlehačku nebo vanilkový pudink. Vše záleží jen na vaší chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )