Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelová omáčka
Karamelová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelová omáčka

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Pro zkušené Na cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1244 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 120 g
Tuky 84 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelovou omáčku do každé lednice! Tímhle mottem se řídí celá redakce. Pokud totiž máte tenhle sladký zlatý poklad v lednici, luxusní dezert se dá vykouzlit téměř z čehokoli. Poháry, dorty, cheesecaky i snídaňové kaše – vše pár lžiček povznese na úplně novou úroveň. 

Suroviny

zlatý sirup 100 g
33%, o pokojové teplotě
sůl 1 špetka

Postup

1

V rendlíku či pánvi s těžším dnem smíchejte cukr a zlatý sirup, zahřívejte na středním ohni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přestaňte míchat a nechte směs karamelizovat. Jakmile začne karamel zlátnout, kružte rendlíkem či pánví, aby se nespálil. Když je karamel zlatavý, opatrně vlijte smetanu a míchejte do rozpuštění – pozor, směs bude bublat a prskat. Pak přidejte máslo a sůl a nechte vše spojit. Podávejte teplé nebo studené.

2

V chladu vydrží omáčka cca 2 týdny. Před dalším podáváním ji můžete šetrně na mírném ohni a za stálého míchání zahřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín