Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee.
Suroviny
Postup
Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.
Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ.
Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi.
Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout - nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.
Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- Jak snadno vyrobit nezapomenutelný dezert z plechovky aneb salko v akci(21 receptů )
- Zelené velikonoční menu(7 receptů )
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )