Karamelový cheesecake s banány

Karamelový cheesecake s banány

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7527 kcal
Bílkoviny 632 g
Sacharidy 477 g
Tuky 339 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee. 

Související recepty

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené, např. Club / Bebe / Esíčka, rozdrcené
máslo 100 g
rozpuštěné, + na opékání
banány 4 ks
zralé, oloupané, na plátky
Na krém
želatina 4 plátek
smetana ke šlehání 150 ml
33%
krémový sýr 840 g
čerstvý, např. Lučina / Philadelphia
javorový sirup 3 PL
kondenzované mléko 300 g
karamelové (např. karamelové salko)
Na dokončení
smetana ke šlehání 150 ml
vychlazená
kondenzované mléko 25 g
karamelové, např. karamelové salko
banány 1 ks
na úhledné plátky

1 Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2 Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ. 

3 Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi. 

4 Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout - nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5 Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit