Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový cheesecake s banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 109
Do hodiny Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7527 kcal
Bílkoviny 632 g
Sacharidy 477 g
Tuky 339 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee. 

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené (např. Club, Bebe, Esíčka), rozdrcené
máslo 100 g
rozpuštěné + na opékání
zralé, oloupané, na plátky
Na krém
želatina 4 plátek
čerstvý, např. Lučina nebo Philadelphia
karamelové (např. karamelové salko)
Na dokončení
vychlazená
karamelové (např. karamelové salko)
na úhledné plátky

Postup

1

Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2

Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ.

3

Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi.

4

Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout - nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5

Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4