0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelový cheesecake s banány

Karamelový cheesecake s banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelový cheesecake s banány

4.3 / 5. Počet hodnocení: 72
Do hodiny Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7527 kcal
Bílkoviny 632 g
Sacharidy 477 g
Tuky 339 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee. 

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené (např. Club, Bebe, Esíčka), rozdrcené
máslo 100 g
rozpuštěné + na opékání
banány 4 ks
zralé, oloupané, na plátky
Na krém
želatina 4 plátek
smetana ke šlehání 150 ml
33%
krémový sýr 840 g
čerstvý, např. Lučina nebo Philadelphia
javorový sirup 3 PL
kondenzované mléko 300 g
karamelové (např. karamelové salko)
Na dokončení
smetana ke šlehání 150 ml
vychlazená
kondenzované mléko 25 g
karamelové (např. karamelové salko)
banány 1 ks
na úhledné plátky

1 Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2 Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ. 

3 Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi. 

4 Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout - nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5 Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč