Na vláčný banánový chlebíček nemusíte do kavárny, snadno si jej podle našeho receptu upečete doma. Příprava banánového chlebíčku je navíc skvělým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, které by jinak přišly nazmar. Do těsta navíc můžete přidat i kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Jednodušší už to být nemůže!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu o rozměrech 23 x 10 cm dobře vymažte máslem. Banány vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte semínka.
Olej vyšlehejte s hnědým cukrem a vejci do nadýchané pěny.
Mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, skořici a semínka z vanilkového lusku smíchejte a vmíchejte do směsi oleje, cukru a vajec.
Nakonec vmíchejte i rozmačkaný banán. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě asi 55 minut.
Po upečení nechte banánový chlebíček zcela vychladnout a teprve poté jej vyjměte z formy. Z banánového chlebíčku nakrájíte přibližně 15 plátků.
Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )