Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý banánový chlebíček
ZDROJ: Maria Panzer/Einfach backen
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 759
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2724 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 340 g
Tuky 113 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vláčný banánový chlebíček nemusíte do kavárny, snadno si jej podle našeho receptu upečete doma. Příprava banánového chlebíčku je navíc skvělým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, které by jinak přišly nazmar. Do těsta navíc můžete přidat i kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Jednodušší už to být nemůže!

Suroviny

na vymazání formy
zralé (klidně přezrálé), oloupané
rostlinný olej 80 ml
neutrální chuti – např. slunečnicový či řepkový
hnědý cukr 110 g
vejce 2 ks
velikosti M
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
skořice 1 špetka

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu o rozměrech 23 x 10 cm dobře vymažte máslem. Banány vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte semínka.

3

Olej vyšlehejte s hnědým cukrem a vejci do nadýchané pěny.

4

Mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, skořici a semínka z vanilkového lusku smíchejte a vmíchejte do směsi oleje, cukru a vajec.

5

Nakonec vmíchejte i rozmačkaný banán. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě asi 55 minut.

6

Po upečení nechte banánový chlebíček zcela vychladnout a teprve poté jej vyjměte z formy. Z banánového chlebíčku nakrájíte přibližně 15 plátků.

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín