Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2651 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 161 g
Tuky 160 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle cheesecake ještě neznáte!

Související recepty

Suroviny

máslo 50 g
+ navíc na vymazání
75 g
ovesné sušenky rozdrcené
50 g
jemné sušenky (např. BeBe), rozdrcených najemno
kakao 1 PL
holandského typu + na poprášení
arašídy 1 PL
solené, nasekané najemno
Na náplň
banány 2 ks
malé, zralé
citron 1 ks
šťáva
ricotta 500 g
jogurt řeckého typu 200 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 0.5 ČL
škrob 2 PL
banány 2 ks
k podávání
javorový sirup
k podávání

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte do něj obojí rozdrcené sušenky, kakao a arašídy. Dobře promíchejte. Směs důkladně upěchujte na dno dortové formy a pečte 10 minut. Korpus vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 220°C.

2 Na náplň rozmačkejte banány s citronovou šťávou. Prošlehejte s ricottou, jogurtem, vejci, vanilkou a škrobem, aby se vše dobře promísilo. Směs rozetřete na sušenkový základ, dejte do trouby a pečte 10 minut. Pak troubu ztlumte na 110°C a pečte dalších 20 minut.

3 Potom cheesecake vyndejte. Rozkrojte banány na poloviny a rozložte je na cheesecake. Vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake nechte uvnitř, než vychladne. Nakonec ho vložte do lednice na 3–4 hodiny.

4 Před servírováním polijte javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Dezert je záměrně nedoslazovaný, pokud však chcete, můžete si náplň přisladit podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit