0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banánový cheesecake

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3156 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 227 g
Tuky 184 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle cheesecake ještě neznáte!

Suroviny

máslo 50 g
+ navíc na vymazání
sušenky 75 g
ovesné, rozdrcené
sušenky 50 g
jemné (např. BeBe), rozdrcených najemno
kakao holandského typu 1 PL
+ na poprášení
arašídy 1 PL
solené, nasekané najemno
Na náplň
banány 2 ks
malé, zralé
citronová štáva
z jednoho citronu
ricotta 500 g
jogurt řeckého typu 200 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 2 PL
kukuřičný
banány 2 ks
k podávání
javorový sirup
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte do něj obojí rozdrcené sušenky, kakao a arašídy. Dobře promíchejte. Směs důkladně upěchujte na dno dortové formy a pečte 10 minut. Korpus vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 220 °C.

2

Na náplň rozmačkejte banány s citronovou šťávou. Prošlehejte s ricottou, jogurtem, vejci, vanilkou a škrobem, aby se vše dobře promísilo. Směs rozetřete na sušenkový základ, dejte do trouby a pečte 10 minut. Pak troubu ztlumte na 110°C a pečte dalších 20 minut.

3

Potom cheesecake vyndejte. Rozkrojte banány na poloviny a rozložte je na cheesecake. Vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake nechte uvnitř, než vychladne. Nakonec ho vložte do lednice na 3–4 hodiny.

4

Před servírováním polijte javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Dezert je záměrně nedoslazovaný, pokud však chcete, můžete si náplň přisladit podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč