Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušeli jsme bizarní způsob přípravy míchaných vajec. Jsou skvělá a ocení je ti, kteří hlídají tuk

Míchaná vejce
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Připravit je můžete klasickým způsobem, anebo také v kávovaru či ve vodním víru. Právě tyto varianty vyzkoušela naše redaktorka Katka Kočičková.

V předchozím článku jsme se zabývali tím, jak míchaná vejce připravuje Marek Pavala, Markéta Pavleje a Martin Pecina. Každý je dělá trošku jinak, všichni ale na plotně a v pánvičce či rendlíku. Katka Kočičková se zaměřila na trošku bizarní způsoby, na něž našla inspiraci na sítích.

Vejce ve vodním víru

Americký šéfkuchař Daniel Patterson míchaná vejce vaří jako pošírovaná – ve vodním víru. Vyzkoušeli jsme, jak to funguje:

  • Vejce rozklepněte do misky přes síto, aby z nich odtekla vodnatá část bílku. Pak je dobře rozšlehejte.
  • V dostatečně hlubokém rendlíku (v příliš mělkém se vejce přilepí na dno) nechte vařit vodu.
  • Jak začne perlit, udělejte vír a vlijte do něj vejce.
  • Ihned přiklopte a počítejte do dvaceti.
  • Potom stáhněte z ohně a slijte přes jemné síto, nechte vykapat. Na talíři přidejte sůl a máslo.
  • Vejce jsou načechraná, ale i přes máslo působí trochu dietně.

Míchačky v kávovaru

Na internetu jsem zahlédla přípravu pomocí kávovaru:

  • Vejce se s trochou mléka nebo smetany rozmíchají v nádobce na napěňování mléka. 
  • Do ní se vloží tryska na horkou páru, která během chvilky směs srazí do nadýchaných obláčků.
  • Funguje to? Ano, pokud máte výkonný, nejlépe profesionální kávovar. Jak jsme se přesvědčili, malé domácí přístroje nemají dostatečně velký tlak páry. Při dalším testu v kavárně nám vyšla míchaná vejce na jedničku. Ideální metoda pro ty, kdo hlídají množství tuku.

Další metody přípravy vajec najdete v dubnovém vydání časopisu Apetit, který je od 16. 3. 2023 v prodeji. Přečíst si můžete například postup Jany Florentýny Zatloukalové, Marka Pavaly, Martina Peciny či Markéty Pavleje. Najdete v něm také recept na plněná vejce a mnoho dalších velikonočních receptů.

Zdroj: Vyšlo v březnovém čísle časopisu Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Kateřina Kočičková

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč