Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

5x letní rajčatový salát

V létě jsou rajčata báječně čerstvá, sladká a šťavnatá. Zkrátka ideální na salát!

Plnou, aromatickou a výraznou chuť rajčat, čerstvě sklizených z prosluněného záhonu nemůže nahradit žádné rajče, které se v chladicím voze kodrcalo na pult obchodu přes půl Evropy. A tak je nejlepším časem, kdy si vychutnat rajčata v jejich plné kráse, vrchol léta.

Pokud nemáte vlastní zahrádku ani jste se nepustili do květináčového pěstování na balkoně – kde se mimochodem zejména keříčkovým odrůdám drobných třešňových rajčátek náramně daří –, vyrazte pro rajská jablíčka na farmářský trh či přímo k pěstitelům. Mnoho zeleninových farem nabízí prodej ze dvora a kromě toho, že vás bude hřát vědomí, že jste podpořili tuzemské zemědělce, si domů odnesete zaručeně čerstvé, voňavé a lahodné plody.

Co s čerstvými rajčaty?  

Pokud neoplýváte přebytky, vychutnejte si je ihned čerstvé v lahodných letních salátech. Většina zeleniny a ovoce má nejvyšší obsah vitaminů a dalších prospěšných antioxidantů těsně po utržení.

Jestli trpíte krizí z nadúrody, spotřebujte rajčata na polévku nebo je zavařte na zimu jako omáčku sugo či domácí kečup. Jelikož některé karoteny v rajských jablcích se uvolňují teplem, bude po zdravotní stránce rajská omáčka stejně hodnotná jako salát ze syrových rajčátek.

REKLAMA

Přidat komentář