Grilované cukety se salátem panzanella

Grilované cukety se salátem panzanella

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 291 g
Tuky 75 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božská příloha pro 4 nebo lehký oběd pro 2!

Související recepty

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně...

Suroviny

cuketa 4 ks
podélně rozpůlená
olivový olej panenský 5 PL
rajčata 4 ks
oválná, nakrájená na kostky
chleba 4 plátky
italský, opečený a nakrájený na kostky
cibule červená 1 ks
rozpůlená a pak na plátky
bazalka 1 hrst
natrhaný
vinný ocet červený 1 PL
tomatový džus 3 PL
rajčatová šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Cukety přelijte vroucí vodou, vydlabejte z nich semínka, potřete 2 lžícemi olivového oleje a grilujte 2-3 minuty po každé straně dozlatova.

2 Na salát panzanella smíchejte rajčata, chleba, cibuli a bazalku. Na zálivku prošlehejte 3 lžíce olivového oleje, ocet, rajčatovou šťávu, osolte a opepřete. Promíchejte se salátem a naplňte do lodiček z grilované cukety. Před podáváním můžete ještě lehce prohřát na grilu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit