Božská příloha pro 4 nebo lehký oběd pro 2!
Suroviny
cuketa
4
ks
podélně rozpůlená
olivový olej panenský
5
PL
rajče
4
ks
oválná, nakrájená na kostky
chleba
4
plátky
italský, opečený a nakrájený na kostky
cibule červená
1
ks
rozpůlená a pak na plátky
bazalka
1
hrst
natrhaný
vinný ocet červený
1
PL
tomatový džus
3
PL
rajčatová šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Cukety přelijte vroucí vodou, vydlabejte z nich semínka, potřete 2 lžícemi olivového oleje a grilujte 2-3 minuty po každé straně dozlatova.
2
Na salát panzanella smíchejte rajčata, chleba, cibuli a bazalku. Na zálivku prošlehejte 3 lžíce olivového oleje, ocet, rajčatovou šťávu, osolte a opepřete. Promíchejte se salátem a naplňte do lodiček z grilované cukety. Před podáváním můžete ještě lehce prohřát na grilu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- 9x Letní rajčatový salát(9 receptů )
- Italská večeře o 4 (a více) chodech: (7 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )